Novou prezidentkou české pobočky Mezinárodní federace koučů se stává Pavla Žákovská

14.04.2014 17:00

rezidentkou české pobočky Mezinárodní federace koučů (ICF) se od května stává dosavadní členka komise ICF ČR pro etiku koučování Pavla Žákovská.

Novou prezidentkou české pobočky Mezinárodní federace koučů  se stává Pavla Žákovská
Foto: ICF
Popisek: Pavla Žákovská, nová prezidentka české pobočky ICF.

Žákovská převezme funkci od dosavadní prezidentky Lenky Zelingrové na valné hromadě členů spolku ICF ČR, která se uskuteční v úterý 15. dubna v pražském hotelu Villa. Do funkce byla pro období 2014 – 2016 zvolena většinou členů již vloni. Na valné hromadě bude také zvolena nová rada spolku, která jej povede v následujícím dvouletém období.

Za své hlavní úkoly považuje Pavla Žákovská mimo jiné podporu zájemců o akreditované vzdělávání pro povolání kouče a získávání ICF certifikací. „Budu podporovat také vznik regionálních center ICF ČR, tak, aby se aktivity sdružení nesoustředily pouze do Prahy,“ říká nová prezidentka.

Právě na členství v ICF a ICF certifikaci, která je podmíněna ověřenou odbornou způsobilostí a pokračujícím odborným vzděláváním, kladou podle ní velký důraz zejména nadnárodní společnosti využívající koučovacích služeb.

„V České republice zatím nemají zcela sjednocené požadavky na kvalifikaci koučů ani klienti z oblasti státní správy,“ podotýká Žákovská. „Tento stav chceme v nadcházejícím období změnit,“ slibuje.

Mezinárodní federace koučů

Mezinárodní federace koučů – International Coach Federation (ICF) je největší světovou organizací v oboru. Sdružuje vice než 22 000 členů. Od roku 1995 určuje standardy koučování ve více než 100 zemích a uděluje mezinárodně uznávané tituly profesionálních koučů ACC (Associate Certified Coach), PCC (Professional Certified Coach) a MCC (Master Certified Coach). Akredituje vzdělávací programy institucí po celém světě.

ICF ČR je pobočkou ICF v České republice, profesním sdružením pro kouče a partnerem pro klienty, které od roku 2005 garantuje vysoké profesionální a etické standardy koučování v ČR. 

Bližší informace naleznete zde:
www.coachfederation.org
www.coachfederation.cz

PaedDr. Pavla Žákovská, PCC

Absolventka pedagogických fakult Masarykovy univerzity v Brně a Univerzity Karlovy v Praze. Již 20 let působí jako lektor, kouč a mentor, a to zejména v oblastech vedení a rozvoje týmů, manažerských, komunikačních a osobnostních dovedností pro nadnárodní i české společnosti, od roku 2000 pod značkou VDS Training & Development.

Aktivní členkou ICF - Mezinárodní federace koučů je od roku 2008, v roce 2011 získala certifikaci PCC. Poslední tři roky pracovala jako členka komise ICF ČR pro etiku koučování a pro období 2014 - 2016 byla zvolena Prezidentkou ICF Czech Chapter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…