Nový Nedvěd, Koller nebo Poborský. Krajská fotbalová akademie má první úspěšné absolventy

23.06.2017 22:20

V sále Jana Kašpara se v pátek dopoledne uskutečnilo slavnostní vyřazení žáků devátých tříd, kteří jsou prvními absolventy nově vzniklé fotbalové akademie Pardubického kraje. Prvním 15 žákům Základní školy v Ohrazenicích poděkoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický společně s náměstkem primátora města Pardubic Jakubem Rychteckým a zástupci akademie.

Nový Nedvěd, Koller nebo Poborský. Krajská fotbalová akademie má první úspěšné absolventy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Naše krajská akademie patří mezi nejlépe hodnocené, z čehož máme samozřejmě velkou radost. Do budoucna chceme zajistit napojení absolventů na pardubický druholigový klub tak, aby mohli ve své kariéře pokračovat a nadále se zlepšovat,“ uvedl hejtman Martin Netolický. 

„Jedná se o největší talenty z celého regionu, ale jen talent samozřejmě nestačí. Kvalitní realizační tým, který je k dispozici, dohlíží nejen na fotbalový růst, ale také na nezbytné studijní výsledky. I potenciální profesionální sportovec by měl mít zajištěné kvalitní vzdělání, jelikož kariéra netrvá věčně a je nutné se připravit i na běžný život po jejím skončení,“ sdělil Netolický a popřál prvním 15 absolventům hodně štěstí do dalšího studia. Řada z nich v Pardubicích zůstává a od nového školního roku nastoupí na Sportovní gymnázium Pardubice.

Regionální fotbalová akademie Pardubického kraje vznikla na počátku školního roku 2016/2017 za podpory Pardubického kraje, města Pardubice a Fotbalové asociace České republiky. Pro rok 2016 vyčlenil Pardubický kraj na fungování akademie částku 500 tisíc korun. Pro rok 2017 a další roky je připravena částka 1,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…