Nový Passat Hightech Business Class v podání značky Volkswagen

08.07.2014 9:26

Passat je světovým bestsellerem. Včetně všech derivátů bylo již vyrobeno téměř 22 milionů vozů tohoto typu. Jen v roce 2013 se rozhodlo více než 1,1 milionu lidí pro nějaký model této řady. Teoreticky byl v uplynulém roce každých 29 sekund někde na zemi prodán jeden vůz Passat, resp. Magotan (v Číně).

Nový Passat Hightech Business Class v podání značky Volkswagen
Foto: red
Popisek: Volkswagen

Dva Passaty za minutu, 126 za hodinu a více než 3000 za den. Každý den. Volkswagen Passat je nejúspěšnějším modelem koncernu. Volkswagen nyní v Postupimi představuje ve světové premiéře osmou generaci Passatu, která se stane jedním z nejpokrokovějších modelů střední třídy. K uvedení na evropské trhy dojde v průběhu čtvrtého čtvrtletí.

Deset důležitých faktů o novém modelu Passat:
 1.    Nový Passat bude uveden na evropský trh ve čtvrtém čtvrtletí 2014 jako Limuzína a Variant.
 2.    Díky inovativní lehké konstrukci je nový Passat až o 85 kg lehčí než předchůdce.
 3.    Všechny motory jsou pro tuto modelovou řadu nové a až o 20 procent úspornější.
 4.    Poprvé bude v nabídce Passat s hybridním pohonem s možností vnějšího nabíjení. Celkový výkon systému: 155 kW/211 k.
 5.    Nejvýkonnějším turbodieselem v modelu Passat je nový TDI s výkonem 176 kW/240 k. Spotřeba paliva: 5,3 l/100 km.
 6.    Nové přední světlomety LED.
 7.    Premiéru v modelu Passat slaví funkce nouzového brzdění City s rozpoznáváním chodců, Trailer Assist, Traffic Jam Assist a Emergency Assist.
 8.    Nový Passat je prvním vozem Volkswagen s informačním displejem Active Info Display a průhledovým displejem Head-up-Display.
 9.    Nový Passat je osmou generací bestselleru, jehož bylo vyrobeno od roku 1973 téměř 22 milionů vozů.
 10.    Passat je s až 1,1 milionu vyrobených vozů (v roce 2013, včetně derivátů) jedničkou v rámci celého koncernu.

100% nový. U tohoto vozu je všechno nové. Design, technika, motory, možnosti. Passat kromě toho stanovuje nová měřítka snížením hmotnosti až o 85 kg a hodnotami spotřeby paliva, které jsou až o 20 procent nižší. Passat bude poprvé nabízen s hybridním pohonem s možností vnějšího nabíjení.

Design. Volkswagen odhaluje se světovou premiérou modelu Passat design, který snoubí stylovou čistotu tvarů s vysokou mírou suverénní dynamiky. Exteriér osmé generace modelu Passat se díky tomu vyznačuje nejvyšší mírou exkluzivity. Jeho design není módní, ale moderní. Je to design, který není náhodný, nýbrž suverénní. Je to design, u něhož je každá linie vedena vědomě. Design, který dá své době charakter. Nový Passat získal při zachování všech funkčních předností citelně více charismatu, exkluzivity a dynamiky. Nový Volkswagen Passat je v obou karosářských variantách, Limuzína a Variant, vozem, jehož čistý a dynamický design překlenuje propast k vyššímu segmentu. Nejúspěšnější německý služební vůz je tak symbolem nového druhu Business Class, který boří hranice mezi střední a vyšší střední třídou, mezi segmenty B a C.

Technika. Nové asistenční, informační, zábavní a komfortní systémy přispívají k trvale udržitelnější, propojenější, komunikativnější, dynamičtější a ještě bezpečnější individuální mobilitě. Passat - nejúspěšnější německý služební automobil - se tak stává novou Business Class, jejíž technika boří hranice segmentů. Mezi nová technická řešení patří systémy, jako jsou kompletně digitální panel sdružených přístrojů Active Info Display, výsuvný Head-up-Display, Rear Seat Entertainment (nový zábavní systém kompatibilní s tablety pro cestující na zadních sedadlech), Front Assist s funkcí nouzového brzdění City a rozpoznáváním chodců, Emergency Assist (zastavení vozidla v případě nouze), Trailer Assist (asistované manévrování s přívěsem) a rovněž nový Traffic Jam Assist (asistent pro jízdu v popojíždějící dopravní koloně).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…