Nový dotační program kraje - 11 milionů korun na podporu sportu dětí a mládeže

03.06.2016 11:56

Nový dotační program na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže v Jihomoravském kraji v letošním roce schválila 2. června 2016 krajská rada.

Nový dotační program kraje - 11 milionů korun na podporu sportu dětí  a mládeže
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Vyhlásili jsme dnes ve spolupráci s Českým olympijským výborem nový krajský dotační titul na podporu sportu dětí a mládeže - k dispozici bude 11 milionů korun. Jde o další peníze do sportu z krajské úrovně, jsem rád, že speciálně zaměřené na sportování nejmladší generace. Dotační program vychází z dohody Jihomoravského kraje a Českého olympijského výboru. Ten poukázal dar na tento účel ve výši zhruba 6 milionů korun, dalších 5 milionů přidal kraj,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Jak dodal, dotace může být využita na nákup sportovního vybavení neinvestičního charakteru,  úhradu dopravy, ubytování a stravy na soutěžích a soustředěních, pronájem sportovních ploch, úhradu startovného, energií a na odměnu rozhodčím. Minimální výše dotace určená na jeden projekt činí 20 000 korun, maximální 200 tisíc korun. „Co je důležité, žádosti se mohou podávat od 7. do 22. července 2016,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Podrobnosti o dotačním programu budou k dispozici na krajském dotačním portálu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…