Nový letoun Embraer KC-390 si prohlédli zástupci Ministerstva obrany

19.07.2016 20:11

První ze dvou prototypů přistál na letišti ve Vodochodech. Po evropské premiéře na mezinárodní airshow v britském Farnborough je Česká republika teprve druhou zastávkou na evropské půdě, kde se nový letoun představuje. Je to proto, že ČR je jednou ze čtyř zemí, které na projektu KC-390 spolupracují.

Nový letoun Embraer KC-390 si prohlédli zástupci Ministerstva obrany
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Společnost Aero uzavřela s brazilskou společností Embraer kontrakt na vývoj a výrobu částí nového víceúčelového vojenského transportního letounu KC-390. Prezentaci stroje si nenechal ujít ani náměstek pro řízení sekce ekonomické a majetkové MO Pavel Beran a náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie MO Jakub Landovský.

Letadlo bylo vyvinuto na objednávku brazilské armády pro plnění celé řady úkolů. Přepraví až 26 tun materiálu, 80 cestujících či více než 60 parašutistů. Poskytne tankování za letu, dokáže monitorovat vzdušný prostor nebo se proměnit v létající nemocnici. Embraer KC-390 létá rychlostí až 850 km/h a na jedno natankování uletí až 4 800 km. Při jeho ukázkovém letu nechyběla ani řada vojenských pilotů, kterým byla představena nejen užitná hodnota stroje, ale i obsluha a pilotáž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…