Nový sníh těší hlavně sjezdové lyžaře

06.01.2015 7:34

Počasí potrápilo automobilisty, ale většině lyžařů udělalo radost. Na horách v Pardubickém kraji připadl nový sníh a o víkendu se otevřela většina ski areálů. Spíše nespokojení jsou však běžkaři – na hřebenech hor je totiž sněhu pořád málo, a tak rolby zatím upravily pouze několik tras.

Nový sníh těší hlavně sjezdové lyžaře
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

V areálu na Dolní Moravě je průměrná výška sněhové pokrývky až 50 centimetrů, sníh je především technický. Podmínky pro lyžování se výrazně zlepšily díky přírodní sněhové nadílce. Během posledních dvou dnů napadlo přes 20 centimetrů čerstvého sněhu a stále přibývá. V provozu jsou všechny vleky a převážná většina sjezdovek. Fungují lanové dráhy U Slona a Sněžník, vleky Kamila, Ondráš a Slamník. Svézt se můžete na sjezdovkách Malý Slon, Velký Slon, Sněžník B, Ondráš, Kamila a Slamník.

Na Dolní Moravě se podařilo upravit i dvě běžecké stopy. V úseku U válce – U laviček není moc sněhu, proto cesta není upravena stopovačem na klasickou stopu, ale pouze na bruslení. V úseku U laviček – Mokřiny je trasa upravena na kombinaci, tedy jedna stopa pro klasiku, zbytek pro bruslení. Projetý je také úsek Mokřiny – Zatáčka smrti, ale zde je hlavně ve spodní části velmi málo sněhu.

Ve Skiparku Červená Voda leží půl metru technického sněhu a na lyžaře čekají celkem téměř tři kilometry upravených sjezdovek (Mlýnice, Dětská, Kidpark). Dnes se tu připravuje otevření Snowparku.

V Čenkovicích je 20 až 40 centimetrů převážně technického sněhu na Třebovské sjezdovce, v provozu je dvojsedačková lanovka Třebovská dvojka a poma TJ Čenkovice.

V provozu jsou také areály Hamry u Bystrého (20 centimetrů přírodního a technického sněhu) a Hlinsko (30-40 centimetrů technického sněhu) na Českomoravském pomezí, Skiareál Peklák u České Třebové (20-50 centimetrů technického sněhu) a Skiareál Přívrat (15-20 centimetrů vlhkého sněhu). Ve Zdobnici a ve Sportareálu České Petrovice v Orlických horách se můžete těšit na 20 až 40 centimetrů prachového sněhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…