Nový středovlnný vysílač umožní celodenní poslech Českého rozhlasu Plus v jižních Čechách

03.06.2016 11:21

Od pondělí 6. června zajistí nový středovlnný vysílač obyvatelům jižních Čech lepší poslech stanice Plus. Vysílač České Budějovice – Husova kolonie bude spuštěn na frekvenci 1071 kHz s výkonem 5 kW ERP. V oblasti jižních Čech tak bude VKV FM síť stanice Plus doplněna o vysílač, který díky svému výkonu umožní větší dosah signálu i lepší pokrytí.

Nový středovlnný vysílač umožní celodenní poslech Českého rozhlasu Plus v jižních Čechách
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Spuštění nového středovlnného vysílače významným způsobem zlepší možnosti příjmu naší stanice mluveného slova v oblasti jižních Čech. Český rozhlas tak pokračuje ve svém úsilí o rozšíření pokrytí této stanice i vysílači SV tam, kde není možné další volné kmitočty v pásmu VKV/FM získat,“ uvedl ředitel Techniky ČRo Karel Zýka.

Na základě individuálního oprávnění, které vydal Český telekomunikační úřad, bude nový vysílač spuštěn 6. června v 8.00 hodin. Obyvatelé jižních Čech mohou celodenně přijímat tento nový vysílač na přijímačích pro SV na kmitočtu 1071 kHz. Podrobné informace o tom, jak si naladit stanice Českého rozhlasu, jsou k dispozici na webových stránkách ČRo rozhlas.cz/vysilace/portal.

Celoplošná stanice Plus začala vysílat 1. března 2013, od 2. listopadu 2015 je dostupná 24 hodin denně v pásmu VKV. Nabízí analytickou publicistiku, komentáře, diskuse a interaktivní pořady. Analyzuje současnost a aktuální dění v širších souvislostech společenských, historických, ekonomických či kulturních. Český rozhlas Plus je také informačním kanálem pro témata z oblasti vědy a techniky nebo historie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…