Nový záložní zdroj Eaton s technologií prodlužující životnost baterií až o 50 %

11.09.2013 20:27

Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dříve Moeller Elektrotechnika), přední výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, uvádí na trh záložní zdroje napájení 5SC vyvinuté pro potřeby menších firem. Řada line-interaktivních UPS je vybavena LCD panelem pro zobrazení klíčových parametrů, např. zbývající odhadované doby zálohování. Nabízí výkonnostní rozsah 500 – 1500 VA a díky sinusovému výstupu je vhodná pro citlivá IT zařízení. Technologie třístupňového nabíjení pak prodlužuje praktickou životnost baterií až o 50 %.

Nový záložní zdroj Eaton s technologií prodlužující životnost baterií až o 50 %
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

UPS pro datová úložiště i pro jízdenkové automaty

UPS Eaton 5SC je vhodná pro spolehlivé napájení samostatně stojících serverů, datových úložišť připojených na LAN (NAS) a dalších zařízení v datové síti. UPS tohoto typu mohou být použity i ve speciálních případech, jako jsou prodejní automaty (ATM), fotoautomaty nebo jízdenkové automaty. Nové UPS Eaton 5SC tak nabízejí spolehlivou ochranu napájení za přijatelnou cenu.

„Naše nové UPS 5SC jsme vyvinuli speciálně pro splnění všech základních funkcí požadovaných malými podniky a specializovanými aplikacemi při zachování výjimečné spolehlivosti a špičkových parametrů, což jsou charakteristické znaky všech Eaton produktů,“ říká Jindřich Bulva, produktový manažer Eaton pro ČR a SR.

LCD pro kontrolu stavu UPS jedním pohledem

UPS Eaton 5SC se snadno konfigurují a spravují. Jsou vybaveny LCD rozhraním, zřetelně indikujícím klíčové provozní parametry, včetně vstupního a výstupního napětí, zatížení, stupně nabití a odhadované zbývající doby zálohování. Uživatel tak může jediným pohledem zkontrolovat stav svého UPS systému a mít naprostou jistotu a klid.

Sinusový průběh pro náročná IT zařízení

Nová řada UPS využívá energeticky úspornou technologii a v případě chodu na baterii poskytuje na výstupu čistě sinusový průběh, což zaručuje plnou kompatibilitu i s nejnáročnějšími zařízeními, jako jsou servery s aktivní korekcí účiníku (PFC).

Životnost baterie může být až o 50 % delší

UPS typu 5SC jsou vybaveny regulační funkcí „buck and boost“, v širokém rozsahu kompenzující kolísání vstupního napětí (230 V), aniž by přitom bylo nutné využívat energii z baterií.

Technologie ABM od Eatonu navíc zaručuje pokročilou správu baterií s třístupňovým nabíjením, což prodlužuje praktickou životnost baterií až o 50 %.

„Nová UPS Eaton 5SC je kombinací dokonalé ochrany napájení a cenové dostupnosti,“ dodává Ľuboš Reviľák, vedoucí oddělení produktového managementu a marketingu Eatonu pro ČR a SR.

Až 8 elektrických zásuvek

UPS Eaton 5SC jsou k dispozici ve výkonech od 500 VA do 1500 VA a jsou vybaveny až 8 zásuvkami IEC 10 A pro snadné připojení zátěže. UPS komunikují přes USB a sériový port a přes reléové kontakty. Lze je plně integrovat do prostředí Windows, Mac OS a Linux. UPS 5SC se standardně dodávají se softwarem Eaton Intelligent Power Protector (IPP) pro správu napájení.

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz .

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochranně elektrických obvodů; ochranně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením diverzifikované energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. V roce 2012 provedl Eaton, globální lídr v technologiích, akvizici společnosti Cooper Industries. Obrat nyní sjednocených společností dosáhl v roce 2012 hodnoty 21,8 miliardy USD na proforma bázi. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…