Novým členem představenstva a investičním ředitelem pražského dopravního podniku se stane Jan Blecha

25.11.2016 18:01

Úkolem nového ředitele bude modernizace pražské dopravy dle požadavků 21. století.

Novým členem představenstva a investičním ředitelem pražského dopravního podniku se stane Jan Blecha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Novým členem představenstva Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) se na základě rozhodnutí dozorčí rady společnosti stane od čtvrtka 1. prosince JUDr. Jan Blecha. V představenstvu nahradí Dr. Antonína Fedorka a bude zároveň vykonávat funkci investičního ředitele DPP.  

Mezi hlavní úkoly nového investičního ředitele bude v krátkodobém horizontu patřit příprava podrobné vize rozvoje veřejné dopravy hlavního města, v dlouhodobém horizontu pak zajištění proměny pražské dopravy do podoby, odpovídající potřebám moderního velkoměsta 21. století.  

„V DPP bych rád pokročil zejména v přípravě metra D, což je nyní pro naše hlavní město prioritní stavba,“ uvedl Jan Blecha, investiční ředitel DPP.  „Chci také udělat vše pro to, aby Praha dohonila v úrovni moderní dopravy ta evropská města, která jsou v této oblasti na předních místech.“

Jan Blecha v minulosti zastával pozici ředitele právního odboru Českých drah či 1. náměstka generálního ředitele SŽDC. Před nástupem do DPP působil jako náměstek pro řízení sekce veřejného investování na MMR. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …