Novým ekonomickým náměstkem ministryně spravedlnosti je Miroslav Zábranský

02.01.2015 13:19

Od 2. ledna 2015 se funkce náměstka ministryně pro úsek ekonomický a vnitřní správy ujal Miroslav Zábranský. Jeho úkolem bude koordinace a kontrola činnosti sekce ekonomicko-správní a sekce informatiky a evropských programů Ministerstva spravedlnosti.

Novým ekonomickým náměstkem ministryně spravedlnosti je Miroslav Zábranský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Nového náměstka čeká především řešení velkých investičních akcí, jako je zahájení výstavby justičního areálu v Ústí nad Labem či umístění Obvodního soudu pro Prahu 5.

„Jsem připraven řešit náročné úkoly, které na mě čekají na Ministerstvu spravedlnosti,“ uvedl Miroslav Zábranský. „Těším se na spolupráci se specialisty ministerstva, především z ekonomické sekce a sekce fondů EU, a věřím, že vybudujeme společně velmi silný tým,“ doplnil nový náměstek.

Ministryně Helena Válková už dříve uvedla, že náročné investiční akce v rezortu justice by měly probíhat s větším zapojením ministerstva.

Ing. Miroslav Zábranský přichází na Ministerstvo spravedlnosti z komerční sféry, kde působil v několika českých i nadnárodních společnostech. Svoji profesní dráhu začínal v Chemopetrolu Litvínov jako ekonom dopravy, následně zaváděl plánování v Komerční bance. Dále pracoval ve společnostech koncernu Nestlé a do konce minulého roku ve vedení společnosti ALPINE PRO jako finanční ředitel. V poslední době se také specializoval na poradenství v oblasti krizového řízení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…