Novým prvním místopředsedou vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace se stal profesor Petr Dvořák

01.10.2016 9:30

Na uvolněné místo v předsednictvu Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) po odvolání prof. MUDr. Evy Sykové, DrSc., která byla členkou Rady a její první místopředsedkyní, byl během dnešního 318. zasedání zvolen PhDr. Pavel Baran, CSc. Do funkce prvního místopředsedy Rady byl pak zvolen dosavadní místopředseda Rady prof. Ing. Petr Dvořák, CSc.

Novým prvním místopředsedou vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace se stal profesor Petr Dvořák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Kromě doplnění předsednictva Rada jednala také o aktuálním stavu Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací (IS VaVaI) nebo o návrhu státního rozpočtu na oblast vědy a výzkumu.

„Členům Rady vlády jsem sdělil, že informační systém výzkumu, experimentálního vývoje a inovací bude od příštího týdne opět plně funkční. Navíc zajišťujeme jeho provoz vlastními personálními kapacitami, na vlastním technickém zařízení a díky tomu ušetříme každoročně 50 procent dříve vynakládaných finančních prostředků z veřejných zdrojů,“ řekl k jednání místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a zároveň předseda RVVI Pavel Bělobrádek.

Členové Rady byli také seznámeni s návrhem rozpočtu na oblast vědy a výzkumu na příští rok, který schválila vláda, a který je největší v historii. Celková částka rozpočtu činí 32,7 miliardy korun a oproti schválenému střednědobému výhledu se zvýšila o 3,75 miliardy korun.

prof. Ing. Petr Dvořák, CSc. - je profesorem molekulární biologie a genetiky Masarykovy univerzity (MU). Dlouhodobě se věnuje biologii kmenových buněk. V současné době je přednostou Biologického ústavu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Prof. Dvořák působí jako prorektor MU pro výzkum.

PhDr. Pavel Baran, CSc. - působí ve Filozofickém ústavu Akademie věd České republiky. Věnuje se tématu morální a politické filosofie. Organizačně se podílel na konstituování Filosofického ústavu AV ČR a v roce 2004 byl jmenován jeho ředitelem a tuto pozici zastával do roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…