O-I představuje převratnou novinku - láhev s vnitřním reliéfem

05.12.2013 20:01

Společnost O-I, největší světový výrobce skleněných obalů, nyní na český trh přichází s unikátním typem láhve s tzv. interním embossingem. Ten spočívá v plastickém reliéfu uvnitř láhve, zatímco její vnější povrch zůstává hladký. Tento druh láhve je vhodný zejména pro segment vína a alkoholických nápojů, kdy estetický požitek naplno vyznívá s postupným ubýváním tekutiny v láhvi. Česká republika je první zemí v celé východní Evropě, kde společnost O-I tuto novinku od letošního prosince vyrábí.

O-I představuje převratnou novinku - láhev s vnitřním reliéfem
Foto: O-I
Popisek: O-I představuje převratnou novinku - láhev s vnitřním reliéfem

Do České republiky se poprvé dostává převratná novinka v obalovém designu skla – láhev s vnitřním reliéfem (tzv. interním embossingem). Při její výrobě společnost O-I uplatňuje nejmodernější technologické a inovativní postupy. Použitá technologie vnitřního reliéfování lahví dokáže vytvářet atraktivní a nevšední dekorace, které díky svému umístění uvnitř láhve nenarušují její vnější povrch. Samotná etiketovací plocha tedy zůstává zcela hladká a lze s ní nejrůznějším způsobem pracovat a dále dotvářet výsledný vzhled baleného produktu.

Česká republika je vůbec první zemí v rámci východní Evropy, kde společnost O-I tuto novinku začne nabízet svým stávajícím, ale i novým klientům. Cílem je přinést na tuzemský trh produkt, který je ojedinělý a atraktivní a přispěje zákazníkům ke zvýšení jejich prodejů, ale zároveň jim umožní zachovat příznivé výrobní a distribuční náklady.

„Skleněná láhev s vnitřním reliéfem je pro nás srdcovou záležitostí. Mistrovským způsobem v sobě propojuje účelnost, praktičnost a estetiku. V dnešní době zásadních globálních i lokálních změn je více než kdy jindy nutné věnovat se inovacím a zvyšovat přidanou hodnotu výrobku, aniž by se zvýšily náklady na jeho produkci a přepravu. Těší nás, že jsme nalezli partnera z oblasti menších vinařství tradičně dbajících o nejvyšší kvalitu, který nejlépe splňuje náš záměr vytvořit produkt podtrhující lahodnou chuť i vzhledově,“ uvedla Adriana Ryjáčková, regionální marketingová manažerka společnosti O-I.

Skleněnou láhev s vnitřním reliéfem uvedla firma O-I poprvé před dvěma lety ve Spojených státech pod názvem Vortex. Tato láhev s vnitřním reliéfem v hrdle se setkala s obrovským zájmem amerických klientů i běžných spotřebitelů. Českým zákazníkům se však do rukou dostane designově atraktivnější varianta s vnitřním reliéfem uvnitř celého těla láhve, která je vhodná zejména pro víno a alkoholické nápoje, kdy efekt této plastičnosti je odhalován s postupným ubýváním tekutiny. O-I ve spolupráci s Vinařstvím Přítluky nyní uvádí na trh jedinečnou limitovanou edici vína baleného v této láhvi s vnitřním embossingem. Ta bude k dostání ve vybraných vinotékách již od prosince letošního roku.

O společnosti O-I

O-I je výrobce skleněných obalů utvářejících značky zákazníků, které jsou založeny na technických odborných znalostech a které vynikají řemeslným zpracováním. Vynalézavý design a výrobní možnosti odlišují firmu O-I od ostatních výrobců – díky nim získala celosvětově vedoucí postavení ve výrobě skleněných obalů s cílem provádět výrobu ekologicky a s ohledem na udržitelný rozvoj. Ten je prospěšný nejen pro životní prostředí, ale i obecně pro obchod.

Snížením spotřeby energie v rámci výrobních procesů se společnosti O-I daří zlepšovat způsob podnikání a zmírňuje dopad těchto procesů na životní prostředí.

V České republice O-I zaměstnává více než 300 zaměstnanců ve dvou provozech. Mateřskou společností a zároveň jediným vlastníkem společnosti O-I Sales and Distribution Czech Republic, s.r.o. je společnost O-I Manufacturing Czech Republic, a.s., která se zabývá výrobou obalového skla. V České republice má společnost O-I dva závody, a sice v Novém Sedle na Karlovarsku, kde se vyrábí barevné sklo, a v Dubí na Teplicku, kde je vyráběno sklo bílé.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…