O lesnické zakázky se uchází 39 lesnických společností

10.09.2015 18:30

Celkem 39 lesnických společností předložilo své nabídky v lesnickém tendru vypsaném státním podnikem Lesy ČR. Soutěží se o 57 smluvních zakázek a tři miliardy korun bez DPH. Budoucí smluvní partneři by měli začít plnit smluvní podmínky od 1. ledna 2016.

O lesnické zakázky se uchází 39 lesnických společností
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Obálky s nabídkami dnes otevřely čtyři komise. Zakázky jsou rozděleny na komplexní lesnické činnosti s prodejem dříví, dále jen těžební činnosti s prodejem dříví a pouze pěstební činnosti. „Chceme nabídnout práci i menším a středně velkým firmám. Proto jsme o dvě třetiny zvýšili počet smluvních jednotek a zakázky jsme rozdělili podle konkrétních činností. Do tendrů k pěstební činnosti se nyní mohli prakticky přihlásit i jednotlivci,“ uvedl Václav Lidický, výrobně technický ředitel podniku Lesy ČR.

O provádění komplexních lesnických činností s prodejem dříví, tedy pěstební a těžební činnosti včetně prodeje dříví na 36 smluvních územních jednotkách se přihlásilo 33 lesnických společností. Předpokládaná hodnota prací činí 2,7 miliard korun bez DPH.

Zakázky za 30,5 milionů korun bez DPH zaměřené na těžbu dříví spolu s jeho prodejem budou aktuální pro čtyři územní jednotky. Nabídky předložilo čtrnáct lesnických firem. 

Sedmnácti územních jednotek se týkají zakázky na provádění výhradně pěstebních činností v hodnotě 228,1 milionů korun bez DPH. Uchází se o ně 22 firem.
Nabídky začne od zítřka zkoumat hodnotící komise, hodnotícím kritériem soutěže je nabídková cena. „Smlouvy s obchodními partnery bychom chtěli uzavřít na přelomu října a listopadu,“ dodal ředitel Lidický. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…