O situaci ve Zdravotnické záchranné službě jednalo vedení Jihomoravského kraje se zástupci odborářů

06.12.2016 8:33

Situací ve Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje (ZZS JMK) se minulý čtvrtek zabývali hejtman Bohumil Šimek, jeho náměstkyně Taťána Malá a radní Igor Chlup při jednání se zástupci odborů v čele s předsedkyní Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníkovou. Schůzky se kvůli nemoci nezúčastnil ředitel ZZS JMK Milan Klusák.

O situaci ve Zdravotnické záchranné službě jednalo vedení Jihomoravského kraje se zástupci odborářů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Seznámili jsme se s argumenty odborářů a budeme se situací na jihomoravské záchrance dále zabývat. Vzhledem k tomu, že to byla první schůzka s novým vedením kraje,  dohodli jsme se, že se v průběhu měsíce ledna sejdeme znovu. Pro občany jižní Moravy je důležité, že zdraví obyvatel není ohroženo a záchranná služba funguje. Naší prioritou je, aby to tak bylo i do budoucna,“ řekl hejtman Bohumil Šimek. Hejtman zároveň přislíbil vstřícný krok a to poskytnout odborářům výsledky kontroly v této příspěvkové organizaci kraje, o které si požádali.

„Dohodli jsme se na tom, že radní Igor Chlup se sejde se zaměstnanci záchranky. Myslím si, že to bude dobrý podklad pro další kroky. Seznámíme se s výsledky kontroly, připravíme si vlastní argumenty. Doufám, že se nějakým způsobem domluvíme, protože domluva je vždycky lepší. Předpokládám, že dojde k vyhodnocení všech věcí, na které odbory dlouhodobě poukazují,“ uvedla Dagmar Žitníková po jednání. Jak dodala, stávková pohotovost záchranářů stále trvá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…