O víkendu pojedou v Praze Mikulášské parní vlaky, cestující se můžou těšit i na Cyklohráček

04.12.2015 8:40

Na tuto sobotu a neděli 5. a 6. prosince připravily České dráhy ve spolupráci se SŽDC, ČD Cargo, Pivovarem Ferdinand a Domem dětí a mládeže Prahy 5 tradiční Mikulášské parní vlaky.

O víkendu pojedou v Praze Mikulášské parní vlaky, cestující se můžou těšit i na Cyklohráček
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Souprava historických vozů v čele s parní lokomotivou „Šlechtična“ několikrát vyjede z nádraží na Smíchově: oba dva dny na Karlštejn, do Radotína a Libně, v sobotu navíc také na Zličín. Během víkendu potěší nejmenší cestující také oblíbený Cyklohráček, který bude jezdit mezi hlavním nádražím a zastávkou Praha-Smíchov na Knížecí a zajede také na Zličín. V této stanici se v sobotu v podvečer sjede Cyklohráček s parním vlakem a cestující se můžou těšit na ohňostroj. Při všech jízdách projde vlakem Mikuláš s čertem.

Vzhledem k přestavbě kolejiště na nádraží Praha-Braník se centrem Mikulášských jízd stane nádraží Praha-Smíchov. Parní vlak bude vždy po oba dny vyjíždět z tohoto nádraží a projede postupně několik tras po pražských tratích a také k hradu Karlštejn. Vlak bude tažen parní lokomotivou 475.179 Šlechtična z roku 1949. V soupravě budou řazené vozy 2. a 3. třídy a chybět nebude ani oblíbený bufetový vůz, ve kterém získají zájemci pamětní list a razítko. V sobotu a neděli pojede vlak na Karlštejn (odj. ze Smíchova v 9:36), do Radotína (odj. ve 12:15) a do Libně (odj. ve 14:41), v sobotu pojede v 17:06 navíc také na Zličín. V Mikulášské parní soupravě bude řazeno celkem 12 vozů. Zájemcům, kteří ještě nemají zakoupenou jízdenku s místenkou v předprodeji, doporučujeme zvolit jízdy ve 12:15 a 14:41. Obě jízdy v 9:36 a sobotní jízda v 17:06 jsou již vyprodány.

Během Mikulášského víkendu se můžou zájemci svézt také oblíbeným výletním vlakem Cyklohráček. Tento vlak plný her bude odjíždět z hlavního nádraží v sobotu i neděli v 10:09 a 14:29 do zastávky Praha-Smíchov Na Knížecí a v 11:54 do Prahy-Zličína. V sobotu v 16:34 pojede souprava navíc také z pražského hlavního nádraží přes Prahu-Smíchov, Řeporyje, Rudnou u Prahy a Hostivici do Prahy-Zličína, kde se setká s parním vlakem.

Parními vlaky i Cyklohráčkem bude procházet Mikuláš se svoji družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy.

Jízdné pro dospělé osoby bude v sobotu stát 200 Kč (ve vlaku na Zličín 240 Kč), v neděli pak 160 Kč. Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za poloviční cenu. K jízdenkám zakoupeným v předprodeji je zdarma vydávána místenka. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení (místenku). V Cyklohráčku budou platit jízdní doklady PID a běžný tarif ČD.

Jízdenky a místenky je možné koupit v předprodeji na Masarykově nádraží (tel.: 972 246 161, denně od 8 do 18 hodin) nebo na nádraží Praha-Braník (tel.: 725 859 426, denně 7:00 – 11:30 a 12:30 – 17:20). Další informace o Mikulášských jízdách poskytne Regionální obchodní centrum ČD Praha na e-mailech pavlik@zap.cd.cz nebo lemberk@gr.cd.cz.


Jízdné v Mikulášských vlacích
(5. a 6. prosince 2015)
 
dospělí
děti 6–15 let
jedna jízda parním vlakem v sobotu 5. prosince (mimo jízdu v 17:06)
200 Kč
100 Kč
jedna jízda parním vlakem v neděli 6. prosince
160 Kč
80 Kč
parní jízda s ohňostrojem v sobotu
6. prosince
240 Kč
120 Kč
jízda Cyklohráčkem
platí tarif PID a ČD
děti do 6 let (bez nároku na místo)
zdarma

Podrobné jízdní řády jsou zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…