O2: Pražský akcelerátor Wayra hledá dva nové projekty

24.09.2013 15:50

Akademie Wayra v Londýně, Mnichově, Barceloně, Praze, Caracasu, Limě, Bogotě a Buenos Aires plánují dohromady přijmout až 35 nových firem.

O2: Pražský akcelerátor Wayra hledá dva nové projekty
Foto: red
Popisek: O2

Projekt Wayra, mezinárodní akcelerátor inovativních projektů společnosti Telefónica, dnes vyhlásil v České republice novou výzvu k podávání projektů, jejímž účelem je najít nové nápady v oblasti internetu a nových technologií.

Podnikatelé z celého světa mohou své digitální projekty přihlásit až do 20. října na adrese http://www.wayra.org/joinus a zajistit si místo v jedné z osmi akademií, včetně akademie v Praze. Pražská Wayra v rámci tohoto kola nabízí dvě místa; týmy z České republiky a Slovenska se však mohou ucházet o jakoukoli z celkem 35 otevřených pozic v jedné z Wayra akademií po celém světě.

Společným jmenovatelem projektů, které se akcelerátor Wayra rozhodne podpořit, je maximální využití výhod internetu a nových technologií. V této výzvě je kladen důraz zejména (ne však výlučně) na produkty a řešení v oblasti Machine to Machine (M2M), Big Data a na projekty z oblasti médií a reklamy. Projekt Wayra je však otevřen jakýmkoli nápadům v oblasti technologických inovací.

Po důkladném posouzení přihlášených projektů se ty nejlepší zúčastní akceleračního programu, který jim poskytne financování ve výši 40 000 EUR, zkušené mentory, prostor pro práci ve Wayra akademii v Praze a možnost přístupu k zákazníkům skupiny Telefónica v celém světě. Podnikatelé se také stanou součástí sítě investorů, partnerů a odborníků projektu Wayra v nejrůznějších částech světa.

Projekt Wayra, který vznikl v dubnu 2011 za účelem podpory inovativního a technologického podnikání, si za pouhé dva roky vybudoval pozici jednoho z největších akcelerátorů na světě a dnes působí ve dvanácti zemích Latinské Ameriky a Evropy. V rámci výzev pro technologické firmy získal přes dvacet tisíc návrhů a financoval přes 295 nových firem částkou přesahující 9,4 milionu eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…