O2: Zvyšování efektivity v roce 2014

22.01.2014 16:27

Telefónica Czech Republic bude i v roce 2014 pokračovat v dlouhodobém programu restrukturalizace, který začal již v roce 2011.

O2: Zvyšování efektivity v roce 2014
Foto: red
Popisek: O2

Součástí tohoto programu je optimalizace procesů a zefektivňovaní organizační struktury. V letošním roce plánujeme v rámci tohoto programu, mimo jiné, snížit počet zaměstnanců zhruba o deset procent napříč celou společností.

"Za poslední dva roky se telekomunikační trh v České republice zásadně změnil a s výstavbou mobilních sítí čtvrté generace se jeho vývoj ještě více urychlí. Hledáme proto synergie, zastavujeme neefektivní aktivity a zeštíhlujeme společnost. Zároveň dbáme na to, abychom našim zákazníkům nabízeli ty nejlepší služby a díky tomu byli stále jedničkou na českém trhu," uvádí Ctirad Lolek, ředitel divize Lidské zdroje společnosti Telefónica Czech Republic.

"Všem zaměstnancům, kteří odcházejí z důvodů organizačních změn, je určeno odstupné podle platné kolektivní smlouvy. Konkrétní výše odstupného se odvozuje od počtu odpracovaných let v naší společnosti a pohybuje se v rozsahu tří- až třináctinásobku průměrné mzdy. Dále každému zaměstnanci nabízíme program outplacementu, který zahrnuje například služby odborných personálních poradců, pomoc při sestavení profesního životopisu či rady při orientaci na trhu práce," dodává Ctirad Lolek.

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace - datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Jak první operátor v České Republice spustila LTE (Long Term Evolution), síť 4. generace mobilní komunikace, která umožňuje nejrychlejší mobilní internet současnosti. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O společnosti Telefónica

Společnost Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na služby pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení. Společnost ve významném rozsahu působí celkem v 25 zemích světa a počet jejích zákazníků dosahuje 312 milionů. Její zastoupení se soustřeďuje na Španělsko, Evropu a země Latinské Ameriky, kde realizuje svou růstovou strategii. Telefónica je 100% soukromá společnost, akcie společnosti jsou kotované na burze v Madridu a dalších burzách a dělí se o ně více než 1,5 miliónu přímých akcionářů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …