O2 a T-Mobile chtějí sdílet 4G síť

01.03.2014 10:26

Operátoři O2 a T-Mobile zahájili jednání o sdílení mobilních sítí čtvrté generace. Cílem spolupráce je dosáhnout rychlejšího a širšího pokrytí území 4G (LTE) technologií, než vyžadují podmínky aukce kmitočtů.

O2 a T-Mobile chtějí sdílet 4G síť
Foto: red
Popisek: O2

Spolupráce by měla přinést kvalitnější služby vysokorychlostního internetu pro širší spektrum zákazníků a usnadnit údržbu a provoz sdílené sítě. Operátoři by rádi začali sdílet sítě čtvrté generace ještě v letošním roce.

Operátoři chtějí sdílet síť na celém území, mimo území Prahy a Brna. Zatímco T-Mobile bude odpovědný za správu a provoz sítě v západní části území, O2 bude provozovat síť ve východní části České republiky.

"Mobilní síť čtvrté generace pokryje rychlým internetem nejen města, ale i venkovské oblasti. Sdílení mobilních sítí čtvrté generace je celoevropským trendem, což potvrzují úspěšná obdobná partnerství ve Velké Británii, Švédsku či Francii," uvedl Luis Malvido, generální ředitel O2. "Věříme, že rychlý rozvoj nejmodernějších mobilních sítí je v zájmu celé České republiky," dodal.

"Tento projekt umožní především rychlejší pokrytí celé České republiky nejrychlejším internetem," říká Milan Vašina, generální ředitel T-Mobile, a doplňuje: "Úspory dosažené touto spoluprací umožní další investice do provozovaných sítí a nabízených služeb."

Bez ohledu na zvažovaný projekt oba operátoři samostatně splní rovněž všechny závazky vyplývající z podmínek loňské aukce kmitočtů. Tak jako v ostatních zemích, i v České republice budou mít i nadále oba operátoři svou vlastní síťovou infrastrukturu a zcela nezávislou obchodní strategii.

O společnosti Telefónica Czech Republic

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozujeme téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z nás činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízíme nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Máme nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice, přičemž mimořádnou pozornost věnujeme využití růstového potenciálu především v oblasti ICT. Naše datová centra o celkové rozloze 7300 metrů čtverečních patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services. Jako jediná v ČR a střední Evropě získala datová centra O2 certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV jsme zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Od ledna 2014 je O2 součástí české investiční skupiny PPF.

O skupině PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina vlastní aktiva ve výši 22,113 miliardy EUR (k 30. 6. 2013).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…