OKD: Důl ČSM zprovoznil nové odtěžení Jih-Sever

05.01.2014 15:03

Z pátého parta na lokalitě Sever razil tři vyřizovací překopy dodavatelský kolektiv VOKD s vedoucím úseku Miroslavem Hrnčířem a předákem Petrem Šanclem, z jižní proti němu postupovali ze sedmého patra ve dvou vyřizovacích překopech přípraváři VOKD hlavního předáka Miloše Černého, jehož později vystřídal Radim Hikl. Probitím vytvořili novou trasu pro odtěžení energetického uhlí z 2. B kry Závodu Důl ČSM.

OKD: Důl ČSM zprovoznil nové odtěžení Jih-Sever
Foto: OKD
Popisek: OKD

„Před rozhodnutím o změně odtěžení a vytvoření linky C jsme rubaninu z této oblasti na Jihu přepravovali velkoprostorovými vozy po severojižním překopu po kolejích až do skipového zásobníku číslo 1 na Severu,“ informoval vedoucí provozu centrálního odtěžení Pavel Wolf s tím, že zdárnou probítkou získali PVP Jih-Sever s celkovou délkou 2141 metrů.

Kompletní trasu C pak vybavili pásovými dopravníky Belt 1200 a 1400. Pro zamezení vývinu prachu na přesypech instalovala také kapotáže IBS, Caterpillar a Hese. „Jejich mnohačetné zabudované trysky vytvářejí účinnou vodní mlhu srážející vyvíjení polétavého prachu,“ uvedl Wolf.

Na trase v kritických místech průchodu pásů přes regulační objekty namontovali dva třásňové lapače prachu a po celém novém odtěžení i ventily Cornflow ovládající postřiky na přesypech.

Rozjezdem řečené „pásovky“ z Jihu na Sever se vyřešilo odtěžení z nového porubu 401 309, kde začali kopat havíři Polcarba s hlavním předákem Grzegorzem Dąbkem a vedoucím úseku Krzysztofem Sędkovským. „Úseky centrálního odtěžení zajišťují transport rubaniny v objemu čtyř tisíc tun uhlí za den. A někdy i více!“ nechal se slyšet Wolf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OKD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…