OKD: Paskovští přípraváři se rozkoukávali na nové štaci na Darkově

14.10.2013 12:15

S pracovními podmínkami na Závodě Důl Darkov se v prvním říjnovém týdnu seznamovaly dva přípravářské kolektivy ze Závodu Důl Paskov.

OKD: Paskovští přípraváři se rozkoukávali na nové štaci na Darkově
Foto: OKD
Popisek: OKD

Třicetičlenná osádka hlavního předáka Vladimíra Slíže si vyzkoušela fárání na darkovském pomocném závodě a rozkoukávala se v podzemí. „Dojmy jsou zatím smíšené, karvinskou část revíru neznáme, pouze čtyři naši chlapi mají nějakou zkušenost z bývalého Dolu Dukla,“ popisoval nálady v kolektivu Slíž. Chlapy trochu rozladilo, že nedostali „štreku“, ale že mají dělat pouze „zarážky“ pro přípravu kombajnových ražeb. „Chtěli jsme ukázat, co v nás je, takto se moc nepředvedeme,“ vysvětlovali. Nakonec ale vzali zavděk vysvětlením darkovského vedoucího provozu příprav Milana Čempela, že při systému řízení ražeb na Darkově je právě toto úkol, pro který je potřebují.

„Každopádně hlavní je, že máme práci,“ konstatoval hlavní předák Slíž. „Na druhou stranu stále sledujeme dění okolo Paskova a politická jednání o jeho budoucnosti. Doufáme, že pokud by šachta měla pokračovat, umožnilo by nám vedení OKD se na ni vrátit,“ přál si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OKD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…