OKD: Úpravna na Darkově zatěžkávací zkoušku zvládla

18.11.2013 11:13

Méně kamení, méně vody a hlavně méně cizích předmětů v těživu. Přesně to si přejí zaměstnanci provozu odkamenění na úpravně na Dole Darkov.

OKD: Úpravna na Darkově zatěžkávací zkoušku zvládla
Foto: OKD
Popisek: OKD

„Některé věci havíři neovlivní, některé však ano. Například cizí předměty v rubanině, jako jsou plasty, dřevo, kusy železa a další, které nejenom omezují výkon linky, ale mohou i poškodit strojní vybavení. Nebo, když chlapi řeší problémy v dole vyplavením vodou. Vlastně tím přenášejí svůj problém k nám na úpravnu,“ shodli se vedoucí a hlavní předák provozu zkamenění na Dole Darkov Tomáš Schmeisser a Jan Mrózek.

Právě jejich kolektiv, čítající 16 žen a 29 mužů, prošel v říjnu mimořádnou zatěžkávací zkouškou. Darkovský skip nahlásil rekordní měsíční těžbu surového uhlí ve výši 545 797 tun, které kompletně muselo projít také úpravnou. Provoz odkamenění je k ní vstupní bránou. „Problémy? Ty jsou vždycky, ale se všemi jsme se úspěšně vypořádali,“ zhodnotil průběh testu vedoucí provozu úpravny při Dolu Darkov Jiří Waclawik. Nároky na zpracování vyššího objemu těživa řešili plným non-stop provozem, plno práce měli i zaměstnanci strojní a elektroúdržby. „Na všechno měli méně času, ale zvládli to,“ pochválil Waclawik.

Zvýšený výkon úpravny lze dokumentovat v číslech. Například uhlí vhodného ke koksování úpravna Darkov vyexpedovala o tři tisíce tun víc, než stanovil plán. U energetické směsi prané překročila skutečná expedice plánované množství o 13 100 tun, u uhelného prachu o 3900 tun a u proplástku o 3640 tun. „Celkem jsme v říjnu zpracovali a vyexpedovali bezmála 394 300 tun uhelných produktů a plán expedice překročili o více než 23 600 tun,“ shrnul vedoucí Waclawik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OKD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…