OLED TV - technologie budoucnosti od LG u Expert Elektro

26.12.2013 14:20

Expert Elektro je mezi prvními prodejci v České republice nabízející jedinečný LG OLED televizor. Jedná se o model 55EA980V. Dlouho očekávaná novinka je v prodeji od 19. 12. 2013 za 249 999 Kč.

OLED TV - technologie budoucnosti od LG u Expert Elektro
Foto: Expert Elektro
Popisek: Expert Elektro

„Nebývá pravidlem, aby k nám do České republiky dorazila technologická novinka ve stejném termínu, jako do západní Evropy. V případě LG OLED TV to však neplatí. Na rozdíl od zbytku střední a východní Evropy jsou OLED televizory od tohoto týdne u nás a vy se tak na ně můžete přijít podívat do našich vybraných prodejen Expert Elektro,“  komentoval uvedení novinky na českém trhu šéf prodeje Expert Elektro Robin Weintritt.

LG OLED TV byla poprvé představena začátkem letošního roku na největším veletrhu spotřební elektroniky CES v americkém Las Vegas a  LG za tento televizor dostala mimo jiné cenu EISA za evropský design v kategorii televizí. Tloušťka modelu 55EA980V je pouhých 4 mm. Díky mírnému zakřivení stejně jako například v kině IMAX je celý povrch obrazovky ve stejné vzdálenosti od očí diváka, což zamezuje problému s vizuálním zkreslením a ztrátou detailů na krajích obrazovky. Technologie OLED dává divákovi lepší vizuální zážitek. Ten je možný vlivem většího kontrastního poměru s hlubšími odstíny černé a jasnějšími odstíny bílé barvy.

Co je revoluční technologie OLED?

V první řadě to je zcela dokonalé zobrazení černé barvy, kterého nebyly LCD panely s LED podsvícením, vzhledem ke svým technologickým omezením, nikdy schopny. Nekonečný kontrastní poměr OLED televizorů se postará jak o dokonalé zobrazení černé, tak samozřejmě o bezkonkurenční zobrazení všech ostatních barev.

Dále je zde schopnost OLED panelů zobrazit naprosto plynulý obraz u seberychlejších scén. To umožňuje neuvěřitelně rychlá odezva 0,02 ms, což je stokrát rychlejší odezva, než jakou disponují televizory s LCD a LED panely. Takže už žádné šmouhy při rychlejších scénách nebo při sportovních přenosech. Nyní si budete moci vychutnat obraz přesně tak, jako jej vidíte ve skutečnosti.

Pro OLED TV také neplatí omezení týkající se pozorovacího úhlu. Na rozdíl od ostatních zobrazovacích technologií můžete OLED televizor sledovat z jakéhokoliv úhlu a místa, a to bez jakéhokoliv barevného zkreslení nebo změny kontrastu.

O Expert Elektro

Expert Elektro je nákupní sdružení, které v České republice působí od roku 1996. O rok později se stalo součástí mezinárodní kooperace Expert International, která působí v mnoha evropských zemích jako například v Německu, Dánsku, Itálii, Španělsku či Rakousku. Mezi evropskými řetězci drží celkově 2. místo. V České republice má sdružení 53 kamenných obchodů a provozuje rovněž e-shop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…