OSA: Cenu za nejlepší jazzovou skladbu získal Augustin Bernard

14.07.2015 15:07

Ochranný svaz autorský (OSA) podporuje mladé autory a každoročně již 6. rokem vyhlašuje ve spolupráci s Bohemia JazzFest soutěž o nejlepší jazzovou skladbu mladého autora do 35 let. V letošním roce byla udělena tato cena Augustinu Bernardovi za skladbu Waltz for Rose. V rámci festivalového večera 13. července 2015 zástupci OSA předali výherci šek v hodnotě 30 000 Kč a poté skladbu Augustin Bernard v doprovodu své kapely zahrál živě. V porotě usedl předseda Bohemia JazzFest Rudy Linka, jazzman a skladatel Milan Svoboda za OSA a loňský vítěz soutěže mladý autor Libor Šmoldas.

OSA: Cenu za nejlepší jazzovou skladbu získal Augustin Bernard
Foto: osa.cz
Popisek: Ochranný svaz autorský, logo.

Soutěž o nejlepší jazzovou skladbu je určena pouze pro zastupované autory OSA do 35 let. Každý autor soutěží pouze s jednou skladbou. OSA podporuje Bohemia JazzFest již desátým rokem a soutěž vyhlašuje pošesté. V letošním roce se do soutěže přihlásilo 8 mladých autorů, počet soutěžících skladeb za celou dobu pořádání soutěže čítá přes 100.

„Skladba Waltz for Rose (Valčík pro Růžičku) vznikla jako součást mé suity s názvem Simple Melodies. Touto kompozicí jsem chtěl vzdát hold svému učiteli panu Karlu Růžičkovi, který velmi ovlivnil můj přístup ke skládání a hudbě jako takové,“ přibližuje skladbu skladatel, pianista a trombonista Augustin Bernard.

Odměna pro vítězného autora

„Pro nás je podpora hudby jedním z důležitých pilířů a investice do mladých autorů je investicí do budoucnosti naší kultury. Jsem rád, že se nám ve spolupráci s Bohemia Jazzfest podařilo rozběhnout talentovou soutěž, která běží již 6. rokem. Odměnou pro vítězného autora není pouze šek na 30 tisíc korun, ale i možnost svojí vítěznou skladbu zahrát před úžasným a početným publikem na Staroměstském náměstí,“ komentuje Roman Strejček, předseda představenstva OSA.

„OSA byl vždy důležitý partner všech skladatelů jazzové, klasické i populární hudby. Jeho důležitost a nutnost se bude v budoucnu jen zvětšovat,“ říká Rudy Linka, předseda Bohemia JazzFest a člen poroty soutěže mladý autor OSA.

Augustin Bernard je velmi úspěšný mladý autor. Na svém kontě má 73 skladeb. Zastupován OSA je od roku 2010. Momentálně se kromě studia věnuje vedení kapel S Gustem a BitMaP Trio resp. Collective, pro něž komponuje a píše veškerý repertoár.

Bohemia JazzFest se stal v krátkém čase jedním z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě. Časopis Downbeat ho dokonce uvádí, jako jednu z nejvýznamnějších světových kulturních akcí. Festival založil v roce 2005 uznávaný jazzový kytarista Rudy Linka, který chtěl představit a propagovat špičkový světový jazz v České republice. Festival každoročně přiláká desetitisíce jazzových fanoušků na historická náměstí po celé zemi. Na všech „open-air“ koncertech hrají světoví hudebníci na velkolepých středověkých náměstích. Všechny koncerty jsou zdarma. Více ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…