OSSZ rozšíří úřední dny. V návaznosti na termíny pro podání daňového přiznání

29.03.2015 16:03

Podnikatelé mají do středy 1. dubna finančnímu úřadu podat daňové přiznání, zároveň mohou - a v praxi se tak děje často - podat také přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2014 na svou okresní správu sociálního zabezpečení (OSSZ). Ty z tohoto důvodu mimořádně otevřou své pokladny pro výběr pojistného na sociální zabezpečení, a to 31. 3., 2. 4., 28. 4. a 30. 4.

OSSZ rozšíří úřední dny. V návaznosti na termíny pro podání daňového přiznání
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) vychází vstříc svým klientům. V návaznosti na blížící se uplynutí lhůty pro předkládání daňových přiznání osob samostatně výdělečně činných (OSVČ) na finančních úřadech a následně i termíny pro podání tiskopisu Přehledu o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2014 (Přehled), kdy je zpravidla zaznamenán i nejvyšší počet podání tohoto tiskopisu na OSSZ, mimořádně otevře pokladny pro výběr pojistného na sociální zabezpečení na všech OSSZ nejen během běžné provozní doby (tj. v pondělí a ve středu), ale i v neúředních dnech, a to v úterý 31. března, ve čtvrtek 2. dubna, v úterý 28. dubna a ve čtvrtek 30. dubna 2015, vždy od 9 do 13 hodin.

Pokladny ve výše uvedených termínech otevřou všechny okresní správy, v Praze všechna územní pracoviště Pražské správy sociálního zabezpečení a v Brně Městská správa sociálního zabezpečení. V hotovosti na pokladnách OSSZ je možné uhradit nedoplatek do výše 10 000 Kč.

ČSSZ vychází vstříc až milionu lidí, kteří podnikají jako OSVČ a mají do 4. května 2015 podat Přehled.

Povinnost předložit Přehled mají i ti lidé, kteří vykonávají vedlejší samostatnou výdělečnou činnost, která nezakládá účast na důchodovém pojištění, a rovněž ti, kdo podnikali jako OSVČ pouze po část loňského roku.

Podrobnější informace o Přehledu, včetně toho, jak se změní výše a placení záloh po jeho podání stručně přibližuje a shrnuje Příručka OSVČ pro oblast sociálního zabezpečení v roce 2015. Je dostupná na každé OSSZ nebo je ke stažení na webu ČSSZ. Příručka mj. uvádí termíny pro podání Přehledu či prohřešky, které se často při vyplňování Přehledu objevují. Na webových stránkách jsou zveřejněny i detailní pokyny k vyplnění Přehledu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…