OZO Ostrava otevírá brány svého areálu

05.06.2014 13:13

Odpadová společnost OZO Ostrava opět po dvou letech pořádá ve svém areálu v Ostravě-Kunčicích ve Frýdecké ulici Den otevřených dveří. Brány areálu se pro širokou veřejnost otevřou již tuto sobotu 7. června od 9 do 16 hodin. Den otevřených dveří přinese opět spoustu zábavy, ale i poučení o tom, jak se v Ostravě nakládá s odpady, které občané i firmy ve svozové oblasti OZO Ostrava vytřídí. Vyvrcholí zde i turistická soutěž Pochoďáky předáním cen vítězům.

OZO Ostrava otevírá brány svého areálu
Foto: Archiv
Popisek: OZO

„Před dvěma lety prošly našimi branami více než čtyři tisícovky návštěvníků. Věříme, že i letos nám bude počasí přát a přijdou návštěvníci v minimálně stejně hojném počtu. Protože již tradičně k nejčastějším návštěvníkům této akce patří především rodiny s dětmi, i letos jsme si pro ně připravili zajímavé soutěže tematicky zaměřené jak jinak než na třídění odpadu. Chybět nebude ale ani program na pódiu – oblíbení Ozíci a jejich kabaret plný písniček a poučení, a tentokrát i známý klaun Hopsalín, který naučí děti popelářskou písničku. Každý malý návštěvník si také může vyzkoušet, jaké to je být popelářem – může se nechat vyfotit na stupačce popelářského auta. Oblibu si získal i OZO vláček, kterým si zájemci mohou projet část našeho areálu. Připravena je také komentovaná prohlídka provozů, kde se třídí a zpracovává odpad,“ říká tisková mluvčí OZO Ostrava Vladimíra Karasová s tím, že ani dospělí se nudit nebudou. Ti se například dozvědí, kde končí jejich odpady a jak se dále s vytříděnými složkami nakládá, připravena bude i ukázka přerodu zeleně v kvalitní kompost KOMPOZO. Ve sběrném dvoře, který tentokrát bude otevřen ne pro odpady, ale pro návštěvníky, bude kromě nových map sběrných dvorů v Ostravě připravena prezentace kolektivního systému Elektrowin, který se zabývá zpětným odběrem elektrozařízení. V celém areálu pak bude k vidění svozová, zpracovatelská a manipulační technika, ale i mnoho dalšího z oblasti třídění odpadu. Všichni zájemci se budou moci přesvědčit, že žádný odpad, který vytřídí, nepřijde nazmar a je smysluplně využit.

„Tuto sobotu také vyvrcholí naše turistická soutěž Pochoďáky, protože ve 14 hodin na pódiu předáme ceny vítězům. Cílem kampaně byla podpora a propagace využívání ostravských sběrných dvorů a připomenutí prospěšnosti třídění odpadu. To všechno ale hravou a nenásilnou formou. Na všechny účastníky obou akcí se už moc těšíme!“ dodává Karasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…