Občanská demokratická aliance: Sektorová bankovní daň je nesmysl

28.03.2017 16:32

Člen předsednictva a Rady Občanské demokratické aliance Petr Kachlík dnes označil návrh na zavedení speciální sektorové daně za ekonomický nesmysl. „Bankovní trh je v České republice silně regulován a pro bankovní ústavy není žádný problém přenést tyto dodatečné náklady na klienty,“ uvedl v této souvislosti člen předsednictva Občanské demokratické aliance Petr Kachlík. Podle něho by takový krok přinesl pouze zvýšení bankovních poplatků a úrokových sazeb z půjček.

Občanská demokratická aliance: Sektorová bankovní daň je nesmysl
Foto: ODA
Popisek: Občanská demokratická aliance

Petr Kachlík přitom považuje za nejnebezpečnější skutečnost, že politici a lobbisté mohou usilovat o rozšíření modelů různých sektorových daní i na jiné obory podnikání.

„Znamená to zvýhodnit jednu skupinu podnikatelů oproti jiné a porušit tak tržní prostředí,“ řekl člen Rady ODA Petr Kachlík. V souvislosti s odlivem kapitálu z České republiky je pak přesvědčen, že „pokud bude v České republice stabilní podnikatelské prostředí s předvídatelnými změnami, pak k odlivu kapitálu v tak masivní míře nebude docházet, protože zahraniční investoři budou uvolněný kapitál a zisky opět reinvestovat v České republice.“     

Občanská demokratická aliance je stranou pro aktivní občany a podnikatele. ODA je moderní pravicovou stranou, která podporuje podnikání rozvoj demokracie. Občanská demokratická aliance prosazuje postupné snižování daní a omezení vlivu státu a veřejných financí na podnikatelskou sféru. Cílem ODA je umožnit občanům aktivní zapojení do politiky.

Petr Kachlík, Člen Rady a předsednictva ODA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…