Občanská demokratická aliance postavila do čela kandidátek bývalou primátorku a architekta

23.08.2017 19:34

Obnovená Občanská demokratická aliance (ODA), v jejímž čele stojí Pavel Sehnal, poslala do čela kandidátek do podzimních voleb do Sněmovny bývalou primátorku Liberce Martinu Rosenbergovou, architekta a developera Ladislava Opletala nebo bývalého rektora Západočeské univerzity v Plzni Zdeňka Vostrackého. Strana dnes své lídry představila na tiskové konferenci v Praze. Podle jedničky pražské kandidátky a předsedy Sehnala by bylo pro stranu vítězstvím překročení pětiprocentní hranice potřebné pro vstup do Sněmovny.

Občanská demokratická aliance postavila do čela kandidátek bývalou primátorku a architekta
Foto: ODA
Popisek: Občanská demokratická aliance

Sehnal dnes zopakoval, že ODA nabízí voličům podporu podnikatelů a živnostníků, start procesu přijetí eura nebo omezení dotací. Postavil se i za hlubší integraci do Evropské unie, což podle něj dává smysl z ekonomického či bezpečnostního hlediska. "Unie je základem bezpečnosti, pokud bude tvořit jeden ekonomický a politický celek, je to způsob, jak předejít konfliktům," řekl dnes novinářům.

Rosenbergová povede kandidátku v Libereckém kraji, Opletal kandiduje v Olomouci, Vostracký na Plzeňsku. "Vážím si toho, že mohu žít v demokratické společnosti a chci, aby to tak zůstalo. Vážím si, že jsme členy Evropské unie a chci, aby to tak zůstalo," řekla ke své kandidatuře Rosenbergová, která před nedávnem po 11 letech ukončila členství v ČSSD.

ODA na kandidátky ve spolupráci s hnutím Pro zdraví a sport zapsala 350 lidí. "Slíbil jsem našim voličům, že kandidátky ODA budou naplněny poctivými, slušnými lidmi a věřím, že jsme měli šťastnou ruku," uvedl Sehnal. Výsledkem spolupráce s tzv. youtubery podle podle něj je to, že na kandidátkách budou i zástupci nejmladší generace.

Lídrem kandidátky v Praze je předseda ODA Pavel Sehnal. Ve Středočeském kraji je pak lídrem ředitel mezinárodního hotelu pan Vladimír Novák. V Libereckém kraji je v čele kandidátní listiny paní Martina Rosenbergová, bývalá primátorka Liberce. V Olomouci vede kandidátku významný a úspěšný architekt a developer Ladislav Opletal. V Ostravě se do čela postavil pan Mgr. Tomáš Mlčák, hendikepovaný sportovec a manažér. I v dalších krajích pak ODA nabízí velmi zajímavé osobnosti. V jižních Čechách povede kandidátku paní Edita Mrkousová, podnikatelka, manažerka a matka tří dětí. V kraji Vysočina bude o přízeň voličů usilovat v čele kandidátní listiny paní Zdena Kapičková, majitelka cestovní agentury, v Plzeňském kraji emeritní rektor Západočeské univerzity v Plzni pan Zdeněk Vostracký. V Karlovarském kraji se přízeň občanů pokusí získat pan Jan Kuchař, starosta Františkových Lázní. V kraji Pardubickém bude v čele kandidátky ředitel školy pan Zdeněk Kratochvíl a v sousedním kraji Královéhradeckém pak ekonom Jiří Staněk. Ústecký kraj bude mít v čele kandidátky oční lékařku, paní doktorku Kláru Pohankovou. V Jihomoravském kraji bude v barvách ODA usilovat o hlasy občanů paní Daniela Janíčková, zastupitelka městské části Brno – Žabovřesky a výkonná ředitelka developerské společnosti. Zlínský kraj bude v rukou pana Roberta Vychytila, povoláním stavbyvedoucího.

Mimo čelní místa kandidátek lze najít i další zajímavé osobnosti. ODA si slibuje od letošních voleb zájem voličů a cítí jako svou prioritu souboj o pravicově naladěného voliče, který cítí, že na pravé části politického spektra schází politické uskupení, které hájí zájmy aktivních a pracovitých lidí. Které se snaží jasně formulovat pozitivní postoj k Evropské unii a k celospolečenským tématům, jako je snazší podnikání, spravedlivé mzdy, poctivé důchody a také sociální problematiku.

Prioritou zůstávají komunální volby. "Už že jsme sestavili za 80 dnů kandidátku, znamená dobrý základ, abychom v komunálních volbách uspěli. A nevzdáváme šance v parlamentních volbách. Jediným řádným průzkumem jsou volby samé. Každá strana chce zvítězit, v tomto případě to znamená překročit tu pětiprocentní hranici," uvedl Sehnal.

Sehnalova ODA zahájila činnost v lednu, využila značku někdejší vládní strany z 90. let a chce na ni navazovat pravicovým programem zaměřeným na podnikatele. V červnu představila také svého kandidáta na prezidenta, bývalého šéfa mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislava Kulhánka. Strana mu pomáhá sehnat 50.000 podpisů pro nominační petici a jeho kandidaturu se chystá podporovat také finančně až do výše padesátimilionového limitu. Podle Sehnala má zatím Kulhánek k dispozici zhruba 10.000 podpisů.

„Věřím a doufám, že občanům máme co nabídnout. Naši kandidáti jsou lidé na svých místech“ Řekl na závěr tiskové konference předseda ODA Pavel Sehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…