Obce Lednicko-valtického areálu vydaly Výletní noviny. Přijďte na křest

20.05.2015 9:56

Padesát tisíc kusů, dvaatřicet stran, deset obcí Lednicko-valtického areálu, dvě obce z Rakouska, nespočet tipů na výlety a trávení volného času. Dobrovolný svazek obcí Lednicko-valtického areálu vydal už třetí pokračování Výletních novin.

Obce Lednicko-valtického areálu vydaly Výletní noviny. Přijďte na křest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Denní tisk, ilustrační foto

Jsem velmi rád, že tradice Výletních novin vydávaných v našem regionu pokračuje i v tomto roce. Naše obec se díky tomu může prezentovat dvěma novými nabídkami. Jednou z nich je  lázeňská kolonáda, kde jsou nyní již po zimě spuštěné všechny fontány a těší se skutečně velkému zájmu. Druhou novou nabídkou pro návštěvníky jsou v tomto roce nově otevřené expozice v zámeckých jízdárnách,“ prozradil starosta Lednice a předseda svazku obcí Lednicko-valtického areálu Libor Kabát.

První Výletní noviny vyšly ve Valticích. Pak se přidala i Lednice a následně Břeclav. Další ročníky už byly pro obce svazku společné. „V novinách najdou turisté aktuální a ucelené kompletní informace o obcích a důležitých akcích v Lednicko-valtickém areálu, samozřejmostí jsou aktualizované mapy, mapa rozhleden, cykloakce, přehled stálých expozic, výstav a muzeí, kulturní a historické památky,“ prozradila za vydavatele Vladimíra Wunschová.
Jak doplnila, noviny nabízí propojení regionu se sousedním Rakouskem, a tak jsou samozřejmostí i tipy na výlety a pozvánky na vinařské akce i u našich sousedů. Všemu dominuje na první straně kreslená mapa Roberta Vajbara.

„Pro Břeclav jsou Výletní noviny jednou z možností, jak o městě a nabídce v něm informovat širokou veřejnost. Noviny si podle našich zkušeností totiž lidé často odvážejí domů i mimo náš region a následně dávají tipy i dalším známým. Je to tedy dobrá propagace,“ je s letošním vydáním spokojený břeclavský místostarosta Milan Vojta.

Křest Výletních novin Lednicko-valtického areálu se uskuteční v neděli 24. května 2015 v 10 hodin u nově otevřené lávky u Janohradu. A to i za přítomnosti hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…