Obchodníci s chudobou ve čtvrtek před Úřadem vlády oslaví nekonečné odkládání zákona o sociálním bydlení

02.01.2017 12:45

Zatímco obchodníci s chudobou budou na happeningu před Úřadem vlády oslavovat rozkvět svého byznysu, připomenou opodál zástupci nové iniciativy Mít svůj domov na tiskové konferenci vládním stranám jejich programové prohlášení a slib, že budou systémově řešit situaci 200 000 lidí v bytové nouzi.

Obchodníci s chudobou ve čtvrtek před Úřadem vlády oslaví nekonečné odkládání zákona o sociálním bydlení
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Iniciativa spojuje přes 70 organizací, odborníky, osobnosti veřejného života a osoby v bytové nouzi. Tvrdí, že pokud ANO, ČSSD a KDU-ČSL nepřijmou zákon o sociálním bydlení ve vládě do konce ledna, zákon nemá šanci projít do voleb legislativním kolečkem a byznysmeni s chudobou budou mít co slavit ještě dalších deset let.

Mít svůj domov je nová iniciativa, která vyzývá vládu k přijetí zákona o sociálním bydlení ještě v tomto volebním období. Spojuje více než 70 neziskových organizací a institucí; dále známé osobnosti, které nám prostřednictvím videa vyjádřily podporu, jako Jan Sokol, Janek Ledecký, Jiří Lábus, Ladislav Heryán, Magda Vášáryová, Milena Černá, Michal Horáček, Osamu Okamura či Petr Pithart, ad.(Vzkazy budou zveřejněny 5. 1. po skončení události, tedy v 11:00 na našich webových stránkách www.mitsvujdomov.cz) a více než 1 000 lidí, kteří se připojili k petici a k Výzvě vládě.

Tisková událost bude mít 2 částí. V rámci první, začínající v 10:00, se bude konat zhruba 10minutový happening. Během něho bude zhruba desítka herců převlečených za obchodníky s chudobou okolo bohatě prostřeného stolu za doprovodu muziky oslavovat a děkovat vládě za nepřijetí zákona o sociálním bydlení, popř. za nadcházejících 10 let, kdy se opět nebude nic dít. Na happening naváže zhruba v 10:15 tisková konference, na které vystoupí vystoupí Štěpán Ripka, předseda Platformy pro sociální bydlení, Jaromír Mára, koordinátor kampaně, a dále představitelé organizací, které se účastní výzvy, zástupci různých skupin osob v bytové nouzi a další osobnosti veřejného života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…