Obchody Albert uspěly ve finále Evropské ceny kvality

10.10.2016 17:31

Prodejny Albert slaví úspěch. Společnost Ahold, která v Česku maloobchodní síť provozuje, jako vůbec první tuzemská firma postoupila do finále a získala trofej i v evropské úrovni prestižní soutěže s 25letou tradicí. Maloobchodník navázal na trojnásobný zisk Národní ceny kvality z minulých let. Porota ocenila především jasnou strategii podnikání a aktivity společenské odpovědnosti.

Obchody Albert uspěly ve finále Evropské ceny kvality
Foto: AHOLD Czech Republic
Popisek: Albert získal trofej ve finále Evropské cena kvality

Evropská cena kvality představuje pro firmy v Evropě nejvyšší soutěž tohoto druhu. Společnosti jsou podrobeny detailnímu hodnocení na mnoha úrovních od ekonomických výsledků až po vztah k životnímu prostředí. Řetězec Albert je vůbec první tuzemskou společností, která postoupila do finále evropské úrovně soutěže.

Porota ocenila zodpovědné podnikání

Obchody Albert zabodovaly především aktivitami odpovědného podnikání. Aktuálně jde například o kampaň Bertík pomáhá. Lidé během ní mohli na přelomu září a října hlasovat v hypermarketech Albert o nejlepších regionálních projektech na podporu dětí ze sociálně ohroženého prostředí. Program navazuje na úspěšnou kampaň z let 1999-2012 a celkově v tomto roce rozdělí 3 700 000 korun. Další aktivitou je unikátní vzdělávací program Zdravá 5. Díky němu se například jen minulý rok zúčastnilo výuky o zdravém stravování více než 74 tisíc dětí.

„Albert se stal v roce 1991 v České republice prvním mezinárodním maloobchodníkem s potravinami a základním nepotravinovým zbožím. V současnosti dokáže tato ambiciózní firma na lokálním silně konkurenčním maloobchodním trhu usilovat o rozvoj a růst. Porota Evropské ceny kvality ocenila nejen jasnou strategii společnosti, ale také skvělou práci v oblasti společenské odpovědnosti, která je zaměřena na podporu zdravého životního stylu dětí a pomoc dětem a rodinám ze sociálně ohroženého prostředí,“ komentuje finálový výsledek Léon Tossaint, generální ředitel Evropské nadace pro management kvality.

25 let od prvního supermarketu

„Je to opravdu skvělý pocit stát se první českou společností, která se kvalifikovala do evropské nejvyšší soutěže kvality a dokázala v ní uspět. Dokazuje to, že česká firma může jít příkladem a srovnávat se s nejvyššími standardy kvality. Albert letos slaví 25 let podnikání na českém trhu. Finálový úspěch v soutěži o Evropskou cenu kvality je oceněním našeho úsilí přinášet zákazníkům ty nejlepší služby a poskytovat skvělé místo k práci pro 17 tisíc našich kolegů,“ říká Jesper Lauridsen, generální ředitel obchodního řetězce Albert v České republice.

Ocenění EFQM European Excellence Award se uděluje od roku 1992 a mezi jeho držitele patří společnosti jako BMW, Coca-Cola nebo Siemens, ale i neziskové organizace. Všichni žadatelé o Evropskou cenu kvality jsou hodnoceni týmem nezávislých odborníků, kteří v průběhu více než 500 hodin studují dokumenty a osobně vyslechnou zaměstnance na všech úrovních hodnocené společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…