Oborová zdravotní pojišťovna: Peníze zajistí nové lůžkoviny litoměřickému hospici sv. Štěpána

10.09.2018 8:10

Na dva tisíce lidí se uplynulý měsíc zúčastnilo charitativní akce Každý krok pomáhá pořádané Oborovou zdravotní pojišťovnou v Ústeckém kraji.

Oborová zdravotní pojišťovna: Peníze zajistí nové lůžkoviny litoměřickému hospici sv. Štěpána
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

Pomáhaly jedné ze tři charitativních organizací získat dohromady 60 000 Kč. Nejvyšší třicetitisícová odměna nakonec díky virtuálnímu týmu podporovatelů zamířila do litoměřického Hospice sv. Štěpána.

„Staráme se o nevyléčitelně nemocné klienty, kterým zajišťujeme důstojné prostředí. Díky odměně od OZP v prvé řadě pořídíme nové lůžkoviny pro naše pacienty, protože naše stávající ložní prádlo je někde staré už 17 let. Koupit chceme také nové závěsy do pokojů. Do akce Každý krok pomáhá jsme se samozřejmě zapojili i my – naše sestřičky za směnu nachodí průměrně šest kilometrů. Děkuji všem za podporu,“ řekla při přebírání symbolického šeku z rukou Pavly Fialové, ředitelky ústecké pobočky Oborové zdravotní pojišťovny, Zuzana Legnerová z Hospice sv. Štěpána.

Účastníci akce Každý krok pomáhá pomohli i Oblastní charitě Ústí nad Labem, která použije desetitisícovou odměnu na společný mezigenerační projekt všech klientů charity. A 20 000 Kč za druhé místo pak patří teplické organizaci Arkadie, která finance použije ve prospěch svých klientů se zdravotních postižením ve stacionáři či v chráněné dílně.

O umístění rozhodovali účastníci akce Každý krok pomáhá svým pohybem. Tým, který toho nejvíc nachodil, naplaval nebo najezdil na kole, získal pro svou organizaci nejvyšší odměnu. „Pokud bychom sečetli všechny účastníky ústeckého kola akce Každý krok pomáhá, pak by společně urazili 263 950 kilometrů,“ říká Aneta Prokšová, obchodní ředitelka Oborové zdravotní pojišťovny. „To je pro představu tolik, jakoby šestkrát dokola obešli Zeměkouli nebo došli půl cesty na Měsíc,“ dodává Prokšová.

Slavnostní vyhlášení se konalo před ústeckým Obchodním centrem Forum. A doprovodila ho celá řada zdravotních vyšetření zdarma a bez čekání. Například 149 lidí si nechalo zkontrolovat podezřelá pigmentová znaménka, 91 lidí využilo vyšetření zraku a přes 176 návštěvníků akce včetně dětí proškolil Tým silniční bezpečnosti BESIP v základech první pomoci. Celý den provázely kulturní a sportovní akce.

„Každý krok pořádáme proto, abychom motivovali co nejvíc lidí ke zdravému pohybu. Chůze je nejpřirozenější a také nejzdravější pohyb, který pro sebe člověk může udělat. Každý krok pomáhá má už několik tisíc pravidelných účastníků a je skvělé, že se nám díky této akci daří pravidelně namotivovat stovky lidí, aby dělaly něco pro své zdraví,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

Do akce Každý krok pomáhá se může zapojit každý na www.kazdykrokpomaha.cz. Registrace je rychlá a snadná. Účastníci si buď sami vyberou, kterou organizaci chtějí podpořit, nebo se nechají automaticky přiřadit k jednomu z partnerů. Pak už jen vyplňují, kolik kroků ušli, kolik kilometrů najeli na kole, nebo kolik metrů uplavali. Můžou svoje výkony srovnávat s ostatními, vytvářet týmy, a mohou si také stanovit osobní cíl, kolik chtějí denně ujít. Po vyhlášení výsledků pro Ústecký kraj začalo liberecké kolo.

„Akce Každý krok pomáhá se mohou zúčastnit všichni, není tedy nutné být klientem Oborové zdravotní pojišťovny. Našim klientům ale za zapojení do soutěže nabízíme příjemné výhody, protože je odměníme bonusovými body do Vitakonta, za které mohou čerpat příspěvky na preventivní programy. To je navíc s námi úplně jednoduché – stačí v mobilu vyfotit účtenku třeba za vstupenku do bazénu a odeslat ji v aplikaci VITAKARTA do OZP. Za pár dní mají klienti peníze zpátky na účtu,“ říká Aneta Prokšová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…