Oborová zdravotní pojišťovna opět přispívá na očkování proti chřipce. Teď je ideální doba očkování

04.11.2019 16:14

Oborová zdravotní pojišťovna opět přispívá svým klientům na očkování proti chřipce. Příspěvek se vztahuje jak na očkovací látku, tak na aplikaci vakcíny. Právě teď, před začátkem chřipkové sezóny, je nejvhodnější doba na očkování.

Oborová zdravotní pojišťovna opět přispívá na očkování proti chřipce. Teď je ideální doba očkování
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

"Na očkování proti chřipce přispíváme z Fondu prevence všem klientům do 65 let věku. Ti starší mají očkování plně hrazené z veřejného zdravotního pojištění a mají ho tedy zdarma, respektive ho pojišťovna hradí přímo lékaři," vysvětluje Miloslava Lukešová, obchodní ředitelka Oborové zdravotní pojišťovny.

Chřipka je virové onemocnění, které představuje zátěž zejména pro seniory a pro osoby s chronickým onemocněním plic, srdce, ledvin či metabolickými poruchami. Nejlepší ochranou proti němu je očkování, které by měli zvážit i lidé, kteří by mohli být přenašeči onemocnění na ohrožené skupiny osob. Tedy například i děti a rodiče před Vánočními návštěvami prarodičů.

Nejlepší doba na očkování proti chřipce je před začátkem chřipkové sezóny. Tedy právě teď. Chřipka se v České republice vyskytuje nejčastěji v prosinci až březnu. Po očkování se ochrana proti onemocnění vytvoří zhruba do dvou týdnů.

O příspěvek je možné požádat elektronicky přes aplikaci VITAKARTA v mobilu, nebo přes její webové rozhraní. Žádost je možné případně podat i osobně na kterékoli pobočce OZP.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…