Oborová zdravotní pojišťovna ušetří podnikatelům dva roky práce

29.01.2017 12:20

Podnikatelé, OSVČ pojištění u Oborové zdravotní pojišťovny ušetří během letošního kolečka daňových přiznání dva roky práce. Přes dvacet tisíc podnikatelů, kteří jsou klienty OZP, totiž využívá možnost podat Přehled o příjmech a výdajích za rok 2016 elektronicky v rámci systému Vitakarta online. Odpadne jim tak administrativní zátěž, kterou by jinak museli podstoupit s papírovým hlášením. V součtu ušetří přes dva roky práce, které místo toho můžou věnovat rozvoji svého podnikání.

Oborová zdravotní pojišťovna ušetří podnikatelům dva roky práce
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

„Oborová zdravotní pojišťovna je českým lídrem v oblasti elektronického zdravotního pojištění. Vše, s čím můžete přijít na pobočku, lze vyřídit online z mobilu nebo z prohlížeče. Například Přehled o příjmech a výdajích za rok 2016 je možné online nejen spočítat a podat, ale také zaplatit – třeba kartou nebo naskenováním QR kódu v bankovní aplikaci klienta,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru OZP.

Každoročně podá Přehled o příjmech a výdajích elektronicky na 20 tisíc podnikatelů pojištěných u OZP. Letos končí lhůta k předložení přehledu 2. května. Online lze také nahlásit změny údajů a především si projít platební bilanci za uplynulé období nebo požádat o vystavení potvrzení o bezdlužnosti.

V portálu VITAKARTA ONLINE je v současné době registrováno přes 300 000 klientů OZP, měsíčně s ním aktivně pracuje na 50 000 uživatelů. Jeho součástí je také mobilní aplikace, v níž lze vedle veškeré administrativy spojené se zdravotním pojištěním zajistit například také čerpání benefitů z fondu prevence, nebo v ní lze mít uložené průkazy zdravotního pojištění pro sebe i pro svoje děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…