Obrázky dětských pacientů se z Bruselu přesunou do Budějovic

15.12.2015 10:47

Obrázky dětských pacientů českobudějovické nemocnice se přesunou z Bruselu zpět do jihočeského krajského města. V Bruselu byly součástí výstavy obrazů a modelů, tematicky zaměřené na automobilové motivy, která se konala v polovině letošního listopadu v budově Evropského parlamentu.

Obrázky dětských pacientů se z Bruselu přesunou do Budějovic
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Bruselská výstava zahrnovala obrazy z tvorby pacientů Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., a modely květinových aut z tvorby studentů floristiky ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové. Obrázky namalovali dětští pacienti nemocnice v rámci arteterapie, jež využívá výtvarný projev jako prostředek k léčení. Tato výstava měla charitativní rozměr a návštěvníci si mohli některé z obrázků zakoupit. Veškeré finanční prostředky získané tímto prodejem poputují zpět na dětské oddělení českobudějovické nemocnice na další rozvoj arteterapie a péči o děti od jednoho měsíce věku do osmnácti let,“ uvedla Jana Příhodová, která s dětmi obrázky tvoří.

Obrázky budou nyní instalovány na stěny chodeb tohoto oddělení, do prostor čekáren, schodů     i mezi operační sály. „Obrázky instalujeme na oddělení v těchto dnech. V pátek 18. prosince  uspořádáme pro dětské pacienty pohádkové čtení, kdy studenti Zdravotně sociální fakulty budou na pokojích malým pacientům během celého dne předčítat pohádky,“ řekla vrchní sestra Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., Zuzana Šimková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…