Obyvatelé Hýskova se mohou scházet v novém spolkovém a informační centru

26.06.2015 7:31

Berounská obec Hýskov dovršila stavební práce na spolkovém a informační centru, které otevřela ve středu 24. června 2015.

Obyvatelé Hýskova se mohou scházet v novém spolkovém a informační centru
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Tuto slavnostní příležitost si nenechal ujít náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Peřina (ČSSD) a radní pro oblast majetku Pavel Hubený (KSČM).
„Centrum, které bude místním sloužit jako potkávací, informační a kulturní bod, je opravdu pěkné. Je vidět, že obec měla jasný cíl, a to aby se lidé v tomto domě cítili příjemně. Přeji proto novému centru, ať jej lidé navštěvují s dobrou náladou a s ještě lepší opouštějí,“ prohlásil náměstek Peřina.

Rozsáhlá rekonstrukce historického domu probíhala od října 2014. Obec na ni získala dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši 6,7 milionu korun. Celá stavba pak stála osm milionů korun a zhotovila ji společnost G&G Building, s. r. o., Ostrava, která vyhrála výběrové řízení a dokázala snížit předpokládané náklady o jeden milion korun.

Nové prostory budou využity pro místní kulturní  a společenské dění a také k prezentaci díla hýskovského rodáka, spisovatele Františka Nepila, který se v původním domě v roce 1929 narodil. Dům původně sloužil jako hostinec. Od roku 2006 se obec Hýskov pokoušela objekt získat do vlastnictví. Podařilo se jí to až po několikaletém vyjednávání v roce 2010, poté začala obec dům rekonstruovat.

Stavební úpravy počítaly kromě rekonstrukce domu a zahrady, jejíž součástí je i dřevěný altán, také s přístavbou a parkovacími místy. Původní využití jako rodinný domek tak mohlo být rozšířeno na objekt občanské  vybavenosti, který bude sloužit jako komunitní  a informační centrum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…