Ocenění pro vítěze soutěže Parádní web

23.02.2015 10:34

V prostorách Ministerstva vnitra byly vyhlášeny nejlepší weby měst a obcí a místní video.

Ocenění pro vítěze soutěže Parádní web
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Slavnostní předání ocenění proběhlo za účasti náměstkyně ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu Jany Vildumetzové a za podpory Svazu měst a obcí ČR, Českomoravské komoditní burzy Kladno a sdružení CZ.NIC. V letošním roce v soutěži uspěly Dolní Břežany (Cena poroty v kategorii Vesnice, Městys), Olomouc (Cena poroty v kategorii Města), Velké Meziříčí (Cena redakce časopisu Veřejná správa) a Modlany (Parádní video). Ocenění převzali za Dolní Břežany radní Jana De Merlier a vedoucí oddělení komunikace, kultury a volného času Lucie Vospělová, za Olomouc primátor Antonín Staněk, zastupitel Jan Holpuch a webmaster Pavel Snášel, za Velké Meziříčí starosta Radovan Necid, vedoucí správního odboru Josef Švec, správce IT Radek Novotný a referentka Turistického informačního centra Květa Hladíková a za Modlany zastupitel Karel Secký.

Následoval odborný seminář, zaměřený na problematiku tvorby úspěšných webů, ale i natáčení videí, který nabídl čtyři tematické bloky: Moderní formy komunikace s veřejností, Nezbytná výbava městských webů, Zaostřeno na obce a Tvorba videí. O své zkušenosti se podělili účastníci i porotci soutěže. Redakce časopisu Veřejná správa soutěží Parádní web navazuje na svůj projekt Objev roku (2000–2007) a podporuje samosprávy v úsilí o nápadité webové prezentace a zajímavá multimédia. Zatím proběhly tři ročníky soutěže.

Charakteristika webů vítězů soutěže Parádní web 2014

Dolní Břežany jsou na Facebooku, web nabízí mobilní verzi i rezervační systém pro multifunkční hřiště. Obec zveřejňuje příspěvky na videokanálu a umožňuje občanům diskutovat v diskusním fóru. O transparentnosti svědčí i to, že Dolní Břežany zveřejňují každý měsíc přehled výdajů obce přesahujících 10 000 korun a od ledna začala samospráva pořizovat videozáznam ze zasedání zastupitelstva obce. Obyvatelé mohou také přes internet nahlásit poruchy a poškození obecního majetku.

Na stránkách Velkého Meziříčí můžete využít e-shop s propagačními předměty. Starosta pořádá online chaty, občané mohou komunikovat s úřadem i prostřednictvím elektronické knihy přání a stížností. Také je možné se na úřad objednat. Město zveřejňuje příspěvky na Facebooku či YouTube, na YouTube jsou zajímavostí místní historické filmy. Velké Meziříčí zveřejňuje fotografie zastupitelů i všech zaměstnanců úřadu. Užitečná je i funkce přítomnost úředníka.
 
Na webu statutárního města Olomouc naleznete mobilní verzi, QR kódy, rozklikávací rozpočet nebo rezervaci na přepážky. Informační centrum Olomouce je na Instagramu, Facebooku i Googlu+. Zastupitelé jsou na fotografiích. Město zveřejňuje před jednáním zastupitelstva vedle programu i materiály k projednání. Památky jsou představené mimo jiné i prostřednictvím StreetView a některé také v 3D modelu. Kontakty na úřad jsou velmi podrobné, dokonce i na řidiče z oddělení střediska rozvozu stravy naleznete e-mailové spojení, vedoucí oddělení a odborů jsou také zobrazeni na fotografiích.

Ve speciální kategorii Parádní video uspěly Modlany. Jejich videozáznam místní akce Guláš párty 2014 je kvalitně natočený a dýchá člověčinou i vtipem.

reklama

autor: Ministerstvo vnitra

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…