Ochránci přírody se s Povodím Moravy pustili do likvidace křídlatky

17.10.2014 15:30

Zástupci Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Salamandr se ve spolupráci s Povodím Moravy s.p. pustili do likvidace křídlatky v povodí Rožnovské Bečvy.

Ochránci přírody se s Povodím Moravy pustili do likvidace křídlatky
Foto: wikipedia
Popisek: Plantáž s křídlatkou

Povodí Moravy s.p. finančně přispělo Českému svazu ochránců přírody na mapování této invazivní rostliny a také na přípravu žádosti pro čerpání dotací z Operačního programu životní prostředí. ČSOP Salamandr následně získal dotaci ve výši 5,8 milionu korun na odstranění křídlatky japonské, sachalinské a české z povodí Rožnovské Bečvy včetně všech jejich přítoků.

Letos v září ČSOP zahájil první etapu likvidace křídlatky, která se v této lokalitě vyskytuje na celkové ploše 52 hektarů. Rostlina se likviduje pomocí postřiků a kosením.

Souběžně s odstraňováním křídlatky bude ČSOP Salamandr provádět i studii dopadu na prostředí. Postřiky by v první sezóně měli být hotovy do konce října a poté bude suchá masa křídlatky pokosena. ČSOP Salamandr se v souladu s podmínkami dotace zavázal k desetileté udržitelnosti projektu a zaručil se, že výskyt křídlatky v povodí Rožnovské Bečvy nepřesáhne hodnotu 10% stávajícího výskytu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…