Ochutnejte Historickou hostinu!

22.08.2015 12:13

Pučálka, Stehno na zelené jíšce či Sladké homoličky. To je jen část historických receptů, podle nichž jsou již nyní připravovány pokrmy pro více jak 2 stovky účastníků Historické hostiny v Uherském Brodě.

Ochutnejte Historickou hostinu!
Foto: Ekonomika.cz
Popisek: Biopotraviny

Historická hostina je název muzejní akce, při níž nepůjde pouze o potěchu chuťových buněk, ale také o poučení. Náhled do historické, ponejvíce středověké kuchyně pro účastníky hostiny připravil spisovatel a historik Vlastimil Vondruška, jehož vyprávění natočili muzejní pracovníci před necelým měsícem v historickém prostředí na Zámku v Doksech a které bude promítáno účastníkům hostiny zdarma při vstupu do areálu muzea (barokní sloupový sál). Další část návštěvníků bude pak pozvána na komentovanou prohlídku výstavy replik historických kostýmů od středověku po empír, která je nazvána slovy Komenského „Tržiště světa“. Historická hostina je doprovodným programem této výstavy.

Ochutnávka pokrmů dle historických receptů, videopřednáška a komentovaná prohlídka výstavy Tržiště světa – to je náplň Historické hostiny, která je připravována v Muzeu Jana Amose Komenského v Uherském Brodě na tuto sobotu, 22. srpna 2015 v časech 16.00, 18.00 a 20.00 hodin. Lístky jsou sice již vyprodány, ale vstup na videopřednášku a ochutnávka z opékaného vepřového uprostřed muzejního atria jsou přístupné i pro náhodné návštěvníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…