Očkování proti klíšťatům je už dnes u VZP pět krát úspěšnější než loni

21.06.2014 15:26

Očkování proti klíšťové encefalitidě je díky letošním výsledkům historicky nejúspěšnějším očkovacím programem, na který kdy VZP přispívala z fondu prevence svým klientům. Přestože neuplynula ještě ani polovina letošního roku, příspěvek už za tu dobu využilo pětkrát více klientů VZP, než za celý rok 2013. Zatímco loni na konci roku se počet zájemců o zvýhodněné očkování proti klíšťovce zastavil na čísle 13 749, letos jich je už 64 933.

Očkování proti klíšťatům je už dnes u VZP pět krát úspěšnější než loni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Informace o rostoucím zájmu o očkování přicházejí v době, kdy odborníci již několik dní varují před nejvyšším rizikem aktivity klíšťat. Na škále 1-10 se od pátku 13. 6. pohybuje na stupni 10 a to má trvat minimálně do víkendu. Doporučuje se proto používat repelent, nevstupovat volně do listnatých a smíšených lesů a večer a ráno se prohlédnout a případně odstranit přisátá klíšťata.

Zájem o příspěvek na vakcínu proti klíšťové encefalitidě u VZP vysoce překračuje očekávání. Nejde přitom jen o samotný absolutní počet očkovaných klientů, ale také o stále prudce stoupající trend. Zatímco v prvním čtvrtletí zažádalo o očkování přes 20 tisíc klientů, na začátku června již toto číslo přesahovalo 64 tisíc.

Nejvíce zájemců o vyplacení příspěvku, který může dosáhnout částky až 500 korun a nárok na něj mají všichni členové Klubu pevného zdraví VZP, se zatím přihlásilo v Jihočeském kraji. Následují Praha a Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…