Od května podepsalo novou smlouvu na plyn od RWE už 300 tisíc zákazníků

25.08.2013 10:00

RWE má za sebou velmi úspěšnou první polovinu roku. Poté, co v květnu snížila ceny zemního plynu o více než 10 procent, hlásí už 300 tisíc podepsaných smluv. Zákazníky zaujala unikátní nabídka dvouletých smluv s jistotou dvojího snížení ceny v kombinaci s atraktivními podpisovými bonusy.

Od května podepsalo novou smlouvu na plyn od RWE už 300 tisíc zákazníků
Foto: red
Popisek: RWE

„Zatímco v loňském roce jsme za tři měsíce uzavřeli 60 tisíc smluv, letos je to už 300 tisíc. O mimořádném zájmu svědčí také fakt, že jen na bonusech jsme vyplatili 420 milionů korun. Kromě nich zákazníky evidentně láká garance dvojího snížení cen v následujících dvou letech,“ řekl David Konvalina, ředitel pro maloobchod a marketing skupiny RWE.

RWE je nadále velmi úspěšná i v oblasti obchodu s elektřinou. V červenci byl její podíl na nově uzavřených smlouvách 34 procent a oproti jiným dodavatelům byl dokonce řádově vyšší. Cenný je pro energetickou skupinu zejména fakt, že zatímco ostatní dodavatelé oslabují, RWE svoji pozici nadále posiluje. V červnu se na nově uzavřených smlouvách podílela 29 procenty, v červenci to bylo již 34 procenty. Každý třetí zákazník, který změnil dodavatele, tedy přestoupil k RWE.

„Už dnes je jisté, že na konci roku bude proud od RWE odebírat více než čtvrt milionu zákazníků. Jde o skvělý výsledek s ohledem na fakt, že oproti některým konkurentům nezastáváme agresivní obchodní praktiky a hrajeme fér. Pokud například zjistíme, že zákazník nemůže změnit dodavatele bez smluvní pokuty, nikdy ho tomuto riziku nevystavujeme,“ zdůraznil Konvalina.

Další novinkou, která by měla k RWE přilákat zákazníky, je speciální balíček výhod, jenž navazuje na program Nová zelená úsporám 2013. Pokud se do něj zapojí a rozhodnou se vyměnit starý kotel na tuhá paliva za plynový, získají kromě dotace na nový kotel ve výši až 18 000 Kč ještě i navazující balíček výhod. Ten zahrnuje slevu 15 procent na plynové kondenzační kotle Viessmann a výhodné bonusy pro nové zákazníky. Jen na ceně zemního plynu ušetří každý díky dvouletému kontraktu 3 500 Kč oproti minulé topné sezoně. Celkem mohou zákazníci ušetřit až polovinu z ceny za pořízení a instalaci nového kotle.

Detailní informace o nabídce lze najít na internetových stránkách www.rwe.cz a www.setrimenergii.cz, na infolince 840 11 33 55 a v zákaznických centrech RWE.

Martin Chalupský
 tiskový mluvčí skupiny RWE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…