Od rána do noci. Česká televize odvysílá všechny zápasy Eura 2016

03.06.2016 18:17

Česká televize nabídne svým divákům všechny zápasy nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy. Padesát z jedenapadesáti duelů navíc odvysílá živě. Kompletní program uvidí diváci rovněž na webu České televize nebo prostřednictvím mobilní aplikace. Z fotbalového Eura tak Česká televize odvysílá více než 255 hodin, z toho premiérově 167 hodin.

Od rána do noci. Česká televize odvysílá všechny zápasy Eura 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Divákům tradičně nabídneme kompletní program šampionátu. Máme připravena dvě studia, ve Francii i v Praze, a navíc další desítky hodin doplňkového programu čítajícího třeba přímý přenos zahajovacího koncertu Davida Guetty, přímý přenos z otevřeného tréninku české fotbalové reprezentace nebo dokumenty nahlížející do dějiště šampionátu i historie národního mužstva,“ přibližuje program České televize, do kterého se zapojí nejen její sportovní stanice, ale i Dvojka a ČT art, výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

ČT sport odvysílá pětačtyřicet z celkových jedenapadesáti utkání, 5 zápasů odvysílá program ČT2 a jeden, mezi Rumunskem a Albánií, uvidí diváci ze záznamu. Všechny zápasy nabídne také web České televize, kde si fanoušci navíc již v průběhu hrací doby budou moct přehrát vybrané momenty daného utkání. Stejně jako k letošnímu mistrovství světa v hokeji, bude i při mistrovství Evropy ve fotbale fungovat webový speciál s přehlednými statistikami, programem zápasů i aktuálními informacemi.

Česká televize také připravila pro diváky dvě studia, ze kterých jim nabídne doprovodný program. „Do studií v Praze budou chodit hosté, mezi nimiž se objeví bývalí fotbalisté, kteří v minulosti na evropských šampionátech hráli. Pozvali jsme například Zdeňka Nehodu, Tomáše Ujfalušiho, Vladimíra Šmicera, Pavla Kuku, Radoslava Látala a Jozefa Chovance. A chybět nebude ani naše osvědčená sestava stálých expertů, kterými jsou Luděk Zelenka, Pavel Karoch, Erich Brabec a Petr Švancara,“ avizuje moderátor pražského studia David Kozohorský.

Kromě atraktivních hostů nabídnou pražské i francouzské studio umístěné v Tours rozbory utkání, rozhovory s trenéry a hráči i pohled do zákulisí celého šampionátu. „Poprvé v historii budeme až čtyřikrát denně živě vysílat z místa pobytu české reprezentace z Tours. Každodenní vysílání bude v průběhu mistrovství začínat v šest hodin ráno reprízou zápasu z předešlého hracího dne a končit vždy až před půlnocí,“ avizuje průvodce francouzským studiem a vedoucí fotbalového vysílání České televize Pavel Čapek, jehož ve studiu doplní bývalý reprezentant a majitel bronzu z ME 2004 Zdeněk Grygera. Jako komentátoři zápasů se ve Francii představí Jaromír Bosák a Vlastimil Vlášek, v roli spolukomentátorů pak Pavel Karoch, Luděk Zelenka a Martin Hyský.

Vysílání k Euro 2016 startuje na programu ČT sport již před zahájením Eura, a to sérií čtyř besed Pavla Čapka s fotbalisty, jež v minulosti na šampionátech vybojovali cenné kovy, a také připomenutím slavných zápasů české, potažmo československé reprezentace z let 1976 a 1996.

Sportovní program odvysílá ve středu 8. června přímým přenosem také trénink české fotbalové reprezentace z Tours. Hostem ve studiu Pavla Čapka bude trenér Pavel Vrba. Fotbalu se ale nebude věnovat jen ČT sport, Dvojka vezme diváky do zákulisí francouzských fotbalových stadionů a také na výpravu do historie národní reprezentace. A program ČT art je zavede pod Eiffelovu věž, kde v předvečer mistrovství zahájí šampionát koncertem David Guetta.

Program vysílání České televize k Euro 2016

Modelový den vysílání (základní skupiny)

6:00 - repríza zápasu předešlého dne

7:45 – Studio Tours - speciálního „společenské“ studio z Francie Tomáše Budky, ve kterém divákům ukáže nejen zákulisí turnaje, ale představí i program daného vysílacího dne

8:30 - highlighty předešlého hracího dne

8:50 – repríza druhého ze zápasů předchozího dne

10:35 – druhé společenské studio Tomáše Budky

12:00 – fotbalové studio z Tours – diváky provází Pavel Čapek se Zdeňkem Grygerou

14:00 – studio Praha - Kavčí hory – David Kozohorský s experty a hosty provází diváky před, mezi a po zápasech daným hracím dnem turnaje, mezi druhým a třetím zápasem dne studio z Tours věnované české reprezentaci

23:15 – sestřih zápasů daného hracího dne

ČT sport

6. - 9. 6. l Slavné fotbalové šampionáty

Čtyři besedy o vybraných šampionátech, na kterých naše reprezentace získala medaile. První pořad bude věnovaný mistrovství Evropy 1976, Pavel Čapek v něm bude diskutovat se čtyřmi hosty -  Zdeňkem Nehodou, Antonínem Panenkou, Karolem Dobiašem a Ivo Viktorem. Druhý díl se zaměří na mistrovství Evropy 1980, kde jsme získali bronzové medaile, hosty budou Zdeněk Nehoda, Antonín Panenka a Ladislav Vízek. Třetí pořad připomene mistrovství Evropy 1996, kde Česko skončilo druhé. Vzpomínat budou Karel Poborský, Pavel Kuka, Vladimír Šmicer a Miroslav Kadlec. A poslední, čtvrtý díl pořadu bude věnován mistrovství z roku 2004, kde jsme skončili třetí. Zatím potvrzenými hosty jsou Karel Poborský, Vladimír Šmicer a Zdeněk Grygera.

3. – 9. 6. l Slavné zápasy

3. 6. ČSSR – Holandsko / Fotbal: ME 1976 / semifinále
6. 6. ČSSR – NSR / Fotbal: ME 1976 / finále
7. 6. Česko – Itálie / Fotbal: ME 1996 – skupina
8. 6. Česko – Portugalsko / Fotbal: ME 1996 – čtvrtfinále
9. 6. Česko – Německo / Fotbal: ME 1996 – finále

8. 6. l EURO 2016

Přímý přenos z otevřeného tréninku české fotbalové reprezentace v Tours. Hostem ve studiu bude trenér Pavel Vrba.

ČT art

9. 6. l EURO 2016: David Guetta v Paříži

David Guetta se stal hudebním ambasadorem fotbalového mistrovství Evropy 2016, pro které napsal také oficiální skladbu This One’s For You. V den zahájení šampionátu, 9. června, odehraje v Paříži živý set pod širým nebem, který doprovodí efektní světelná show, jejíž dominantou bude samotná Eiffelova věž. Tuto velkolepou událost přinášíme v přímém přenosu.

ČT2

6. 6. l Megastadiony

Seznámení s fotbalovými stadiony, na kterých se odehrají zápasy letošního mistrovství Evropy. Francouzský dokument nabízí pohled do zákulisí nejmodernějších sportovních staveb současnosti.

9. 6. l Se lvíčkem v srdci

Dokument Jany Škopkové mapující hlavní události, které jsou spojeny s úspěchy národního fotbalového týmu. Fotbalové hvězdy, které patřily ve své době mezi nejlepší hráče světa, jako Košek, Pilát, Janda, Plánička, Bican, Masopust, Nedvěd, ale i ostatní hráči národního týmu, psaly příběh se lvíčkem v srdci. V předvečer zahájení Mistrovství Evropy ve Francii vzpomínají na výjimečné fotbalové okamžiky Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer, Petr Čech, Ivo Viktor, Tomáš Rosický, Karol Dobiáš, Zdeněk Nehoda, Karel Poborský, Pavel Vrba a další. Dresu se lvíčkem na prsou fandíme už 100 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…