Od soboty se rozjíždí ČEZ Cyklotrans

12.06.2015 16:01

Mimořádný projekt podporuje turistiku a životní prostředí. Od června na čtyřech a o hlavních prázdninách na sedmi speciálně vybraných autobusových linkách nasadí hlavní jihočeský dopravce autobusy s cyklovleky. Cyklisté se tak bez aut, nebo dlouhých přejezdů po silnicích dostanou do nejatraktivnějších míst kraje.

Od soboty se rozjíždí ČEZ Cyklotrans
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Jednání k ČEZ Cyklotrans

Kvilda, Novohradské hory, Třeboňsko, Česká Kanada, Orlík., Gmünd.  To jsou jen některé z cílových zastávek Cyklotransu. Kraj spolu s generálním partnerem a hlavním dopravcem tak vychází vstříc jedné z nejvýznamnějších skupin návštěvníků jižních Čech – cykloturistům.

„Jižní Čechy jsou kraj přímo zaslíbený cyklistice. Máme nejlepší síť cyklostezek a obrovské množství úchvatných míst. Ale objet je všechny například jen za týden by bylo nemožné. Proto se nám ve spolupráci s partnery podařilo zajistit dopravní síť, která jich řadu spojuje,“ upřesňuje význam systému cyklotrans ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Nejde přitom jen o cyklisty, kteří chtějí střídat například třeboňské roviny a šumavská horská stoupání a sjezdy. V řadě případů cyklisté využijí speciální autobusové linky k tomu, aby se dopravili na vzdálené místo a odtud se vrátili domů, případně na místo, kde jsou ubytováni. Rozsáhlý projekt je založen na podpoře společnosti ČEZ, která jej ročně dotuje dvěma miliony korun.

Bez podpory ze strany ČEZu  by byl takto rozsáhlý projekt realizovatelný jen velmi obtížně. Díky finanční podpoře je jízdné za kolo víceméně symbolické a služba je tak dostupná naprosto všem,“ upřesňuje finanční stránku generální ředitel společnosti Jihotrans Robert Krigar.                         

„Skvělé je, že cyklisté nepotřebují auto, aby se dostali například na Šumavu. Méně aut znamená menší zatížení životního prostředí, cyklisté se mohou vyhnout silnicím s hustým provozem, takže jde i o příspěvek v oblasti bezpečnosti. Tedy vše, co systémově podporujeme,“ říká o významu Cyklotransu Petr Šuleř ze Skupiny ČEZ
Všechny linky vyráží z hlavního českobudějovického autobusového nádraží mezi 7. a 8. hodinou ranní. Jízdné je stejné jako v případě běžné autobusové dopravy. Poprvé se autobusy se speciálními cyklovleky rozjíždí v sobotu 13. června, naposledy se cyklisté i se svými koly svezou poslední zářijovou sobotu 27.9.

Více informací na www.cyklotrans.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…