Odborníci mohou vybírat nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje

29.07.2015 9:32

Ocenit zdravotníky a zvýšit prestiž jejich povolání, to je cílem prvního ročníku ankety Moravskoslezská sestra 2015, která byla vyhlášena. Anketa se koná pod záštitou moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka, ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a odbornou záštitou prezidentky České asociace sester Martiny Šochmanové.

Odborníci mohou vybírat nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Nominovat favority na nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje v pěti kategoriích může až do 18. září odborná veřejnost.

„Zdravotnictví v kraji je na velmi vysoké úrovni, a to nejen zásluhou lékařů ale také dalších zdravotnických pracovníků, ať už jde o všeobecné sestry, porodní asistentky, dětské sestry či sestry domácí péče. Projekt Moravskoslezská sestra 2015 chce upozornit na jejich nelehkou práci, významné poslání a potřebu těchto profesí, kterou si mnohdy neuvědomujeme, dokud ji sami nepotřebujeme,“ uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák.

„Ocenění těch nejlepších zdravotních sester přispěje ke zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání, a zároveň představí tuto profesi v celé její náročnosti. Snahou ankety je také zviditelnit ty nejlepší v dané profesi jako potencionální osobní vzory pro novou nastupující generaci v ošetřovatelském povolání,“ náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Jiří Martinek.

„Odbor zdravotnictví krajského úřadu si při své každodenní činnosti uvědomuje náročnost práce zdravotnického personálu při poskytování zdravotní péče. Proto pořádáme tuto anketu s cílem ocenit ty, kteří usilovně a s obrovskou chutí dosahují ve své profesi zvláště významných výsledků,“ doplnila vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Vratislava Krnáčová.

Upřesnila, že své kandidáty může odborná veřejnost nominovat v pěti kategoriích – ambulantní sestra, sestra u lůžka (zahrnuje následnou, ošetřovatelskou, paliativní a hospicovou péči), sestra domácí péče, porodní asistentka, ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Uzávěrka nominací je 18. září. Vyvrcholením ankety bude slavnostní galavečer s vyhlášením oceněných, který se bude konat 5. listopadu v aule Vysoké školy báňské –Technické univerzity Ostrava.

Bližší informace k anketě, pravidla, tiskopis nominace a čestné prohlášení zájemci najdou na webových stránkách Moravskoslezského kraje: http://sestra.kr-moravskoslezsky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…