Odborníci na krizové řízení se sejdou na studentské vědecké konferenci ČVUT v Praze

07.10.2016 8:08

Dnes, 7. října 2016, se uskuteční VI. ročník vědecké konference ASPECTS OF WORK OF HELPING PROFESIONS (AWHP), „Zdravotnické a humanitární aspekty řešení krizových situací“, v Lékařském domě v Praze (Sokolská 490/2, Praha 2).

Odborníci na krizové řízení se sejdou na studentské vědecké konferenci ČVUT v Praze
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Konferenci pořádá Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze a Společnost pro radiobiologii a krizové plánování České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Hlavními tématy konference pořádané ČVUT je krizové řízení a ochrana obyvatelstva v oblasti krizových situací spojených s řešením rozsáhlých zdravotnických a humanitárních problémů, dále pak analýza metod, forem a postupů státních i nestátních organizací vhodné pro zvládání těchto situací doma i v zahraničí a problematika sil, prostředků a materiálního vybavení, které jsou vhodné pro domácí i zahraniční humanitární, či zdravotní použití.

„V dnešní době jsou tato témata velmi naléhavá, a proto považujeme konferenci AWHP s širokým zastoupením odborníků za vysoce přínosnou,“ sdělil prof. Ing. Gustav Šafr, DrSc., přední odborník v oblasti krizového řízení.

Účastníci konference mohou navštívit Pracovní den Společnosti pro radiobiologii a krizové plánování České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Účast přislíbili brigádní generál MUDr. Z. Bubeník (ředitel Agentury vojenského zdravotnictví), pplk. MUDr. A. Rybka (Vojenský zdravotní ústav Agentury vojenského zdravotnictví), P. Gruber (ředitel organizace Lékaři bez hranic), Ing V. Halaška, Mgr. Z. Wojkovski (organizace ADRA) a řada dalších odborníků.
Podrobnější informace najdete na www.crbs.cz.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…