Odstartoval třetí ročník Juniorské univerzity UK. Zájem středoškoláků byl stejně jako v uplynulých letech značný

05.10.2017 22:16

Univerzita Karlova v pondělí 25. září zahájila třetí ročník Juniorské univerzity. Dvě stovky studentů ze středních škol se po následující tři měsíce budou moci zúčastnit přednášek vybraných fakult, prohlédnout si historické univerzitní budovy a získat podrobné informace o studiu na nejstarší české univerzitě.

Odstartoval třetí ročník Juniorské univerzity UK. Zájem středoškoláků byl stejně jako v uplynulých letech značný
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Univerzita Karlova si pro zájemce stejně jako v uplynulých letech připravila dvě zaměření – humanitně-společenské a přírodovědně-lékařské. Přední univerzitní odborníci studenty v rámci populárně-naučných přednášek seznámí s aktuálními výsledky v oblasti vědy a výzkumu. Studenti také získají řadu zajímavých informací o Univerzitě Karlově. „V letošním roce nás opět velmi potěšil zájem středoškoláků o naši Juniorskou univerzitu. Její kapacita byla naplněna téměř ihned po zahájení registrace. Řada zájemců se přitom opakovaně vrací“, uvedla prorektorka pro studijní záležitosti Milena Králíčková.

Třetí ročník Juniorské univerzity UK bude probíhat v období září–prosinec 2017 (přírodovědně-lékařské zaměření zahajuje 27. září) v prostorách pražského Karolina. Témata jsou průřezová – dle zaměření jednotlivých fakult a přizpůsobena věku středoškolských studentů. Účastníci se například dozví, proč je dobré znát právo, jak se píše kniha, jaká je funkce Starého zákona, jak se v současnosti léčí neplodnost, co zmohou moderní léky v léčbě rakoviny či jak se dá v akademickém prostředí podnikat. Juniorská univerzita se snaží simulovat reálné studium na vysoké škole, studenti obdrží index a po úspěšném absolvování i osvědčení o absolvování programu.

Třetí ročník Juniorské univerzity se stejně jako uplynulé těší výraznému zájmu středoškoláků. Kapacita 200 míst byla obsazena téměř ihned po spuštění registrace. Nejvíce zájemců je z Prahy a blízkého okolí, nechybí však ale ani zájemci ze vzdálenějších koutů republiky. Jedna pětina studentů se přihlásila již podruhé a téměř dvě desítky studentů se přihlásily na obě studijní zaměření. Studenti nejvíce oceňují velkou různorodost přednášek a možnost setkat se s mnoha významnými lidmi z řady vědeckých oborů.

Bližší informace o Juniorské univerzitě UK jsou k dispozici na webových stránkách www.juniorskauniverzita.cuni.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…