Odvolací soud zrušil rozsudek v kauze fotbalisty Martina Fenina

11.03.2015 15:04

Městský soud v Praze dnes při veřejném zasedání o odvolání zrušil rozsudek soudu prvního stupně a zároveň zamítl odvolání Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1.

Odvolací soud zrušil rozsudek v kauze fotbalisty Martina Fenina
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Martin Fenin měl napadnout amatérského fotografa, který opakovaně porušoval jeho právo na soukromí. Dle obžaloby mu měl Martin Fenin vzít telefon s pořízenými fotografiemi, čímž se měl dopustit zločinu loupeže. Tímto fotografem byl Martin Fenin dokonce následně vydírán. 

Městský soud dospěl k závěru, že jednání, kterého se dopustil Martin Fenin a další spoluobžalovaný dne 31.5.2013 ve večerních hodinách před restaurací v centru Prahy, nenaplňuje znaky trestného činu. Odvolací soud proto postoupil věc Městské části Prahy 1 k prověření, zda se v daném případě nemohlo jednat o přestupek.

Martin Fenin k tomu uvedl: „Nikdy jsem nic špatného neudělal a jsem rád, že je tahle nepříjemná zkušenost za mnou. Rozhodnutí soudu lze vnímat jako vzkaz, že hyenismus se nevyplácí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…