Ohlédnutí za úspěšným festivalem Znojmo žije divadlem

15.01.2015 20:20

Připomeňte si druhý ročník úspěšného divadelního festivalu Znojmo žije divadlem!, který se konal v srpnu loňského roku. Nové propagační video o něm je na světě. Krátký film pochází z dílny bratří Otrubů a může se pochlubit titulem jubilejní, neboť je to v pořadí již třicáté video, které pro město Znojmo tato šikovná dvojice kreativních filmařů natočila.

Ohlédnutí za úspěšným festivalem Znojmo žije divadlem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Divadelní festival nabídl celkem 18 představení na 11 scénách. Nejatraktivnějšími scénami byly bezesporu ty v ulicích města – obří šapitó, které vyrostlo na Horním náměstí, Hradební příkop či Kapucínská zahrada za Vlkovou věží, jež se v letních dnech staly příjemným místem k vychutnání si divadelního zážitku. K festivalové pohodě navíc přispěla i místní vinařství, která každé představení doplnila ochutnávkou vín. 

Ohlédnout se tak můžete za vystoupením Baby box pohybového tyátru Veselé skoky, tanečním představením umělecké platformy Spitfire company s hudbou Lenky Dusilové, inscenací SAM Studia hrdinů s Karlem Rodenem jako představitelem experimentu umělce Sama zkoumajícího hranice svých možností. Vzpomenete na jevištní reportáž Divadla Líšeň Putin lyžuje, experimentální výtvarné divadlo ANPU, komediograf Tros boys či česko-francouzský divadelní soubor Décalages, který je směsicí vzdušné akrobacie, hudby a tance. 

„Loňský festival navštívilo téměř dva tisíce diváků, což svědčí o úspěchu tohoto projektu. Svým významem dokonce začíná přesahovat hranice našeho regionu. Toho všeho jsme si při přípravách letošního ročníku vědomi a věříme, že se nám podaří přilákat opět o něco více příznivců nekonformního divadla,“ dodává František Koudela, ředitel pořádající Znojemské Besedy. 

Letošní třetí ročník festivalu Znojmo žije divadlem! se uskuteční v termínu 12. – 19. 8. 2015.

Video je ke zhlédnutí na:
https://www.youtube.com/watch?v=AQSwG1NqjtI&feature=youtu.be

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …