Ohnivé peklo na Andrlově Chlumu již poosmé se stejným vítězem

27.04.2015 12:36

Rozhledna na Andrlově Chlumu u Ústí nad Orlicí patřila tento víkend již po osmé nejtvrdším hasičům v soutěži Toughest Firefighter Alive (TFA).

Ohnivé peklo na Andrlově Chlumu již poosmé se stejným vítězem
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Netolický gratuluje vítězům soutěže soutěži Toughest Firefighter Alive (TFA)

Pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického se na náročnou trať vydalo téměř 60 závodníků z celé České republiky, včetně jedné ženy. Vítězem závodu se stal mistr České republiky, Evropy a světa Lukáš Novák.

„Jak již název napovídá, tak závod je skutečnou výzvou pro všechny hasiče. Na Andrlově Chlumu končí trať náročným výběhem 183 schodů, což představuje přibližně 12 podlaží bytového domu. “ uvedl hejtman Martin Netolický. „Letošní ročník byl navíc prvním, kdy své síly poměřili zástupci profesionálních i dobrovolných hasičů, pro které byla soutěž krajským nominačním kolem,“ dodal Martin Netolický.

Soutěž TFA vznikla v zámoří v 90. letech z původní ukázky hasičského zásahu. V průběhu let se stávala soutěž stále populárnější a přenesla se až do Evropy či Austrálie. Mezi povinné prvky závodu na Andrlově Chlumu patřil běh na více než 50 metrů s hasičskými hadicemi, 80 úderů obouručným kladivem do konstrukce, běh tunelem s 20 kg závažím, transport figuríny tzv. Raitekovým úchopem na vzdálenost 60 m. Po překonání dvoumetrové bariéry pokračovali závodníci v běhu po schodech až na plošinu rozhledny. Každý závodník absolvuje disciplíny v předepsané výstroji. Tedy v triku, kompletním třívrstvém zásahovém obleku včetně odnímatelných vrstev, přilbě, zásahových rukavicích sportovní obuvi a s izolačním vzduchovým dýchacím přístrojem na zádech.

V hlavní kategorii mužů 18-34 zvítězil již poosmé Lukáš Novák, druhou pozici obsadil Pavel Kubín a bronzový byl Lukáš Houdek. Nejlepším mužem v kategorii 35-44 let byl Roman Viej. Kategorii nad 45 let ovládl Josef Vlk. Mezi dobrovolnými hasiči byl nejrychlejší Jiří Štábl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…