Okamurovci a zemanovci představili čelo koaliční kandidátky a volební priority v krajských volbách v Olomouckém kraji

12.05.2016 13:11

Na tiskové konferenci v Olomouci za účasti poslanců Tomia Okamury a Radima Fialy byla prezentována silná koalice do podzimních krajských voleb v Olomouckém kraji, s názvem „Koalice Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů“.

Okamurovci a zemanovci představili čelo koaliční kandidátky a volební priority v krajských volbách v Olomouckém kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura

Jde o spolupráci hnutí SPD, jehož zakladatelem a předsedou je poslanec parlamentu ČR Tomio Okamura a Strany Práv Občanů, kterou založil a jejímž čestným předsedou je prezident České republiky Miloš Zeman. Obě  spolupracující strany spojuje především prosazování přímé demokracie, zastavení nelegální imigrace, nesouhlas s kvótami pro uprchlíky, zachování suverenity České republiky a podpora prezidenta ČR Miloše Zemana.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Volebním lídrem bude poslanec a předseda krajské SPD Ing. Radim Fiala. Na druhém místě kandidátky je Mgr. Stanislav Kaláb, nestraník za SPO a šéf krajského fotbalového svazu. Třetí místo obsadí podnikatel Ing. Pavel Jelínek, Ph.D. z SPD a na čtvrtém místě je radní obce Ruda nad Moravou Martin Ševčík (SPO). Na kandidátce budou také zastoupeni i nestraníci z profesních, zájmových sdružení i politici aktivní v komunální politice.

Mezi krajské priority programu koalice patří zajištění dopravní obslužnosti veřejnou dopravou v kraji, nesouhlas s inkluzivním školstvím, podpora sportu mládeže, investice do infrastruktury kraje, dostupná zdravotní péče nebo obnova koncepční podpory kultury kraje.

Oba politické subjekty se dohodly, že kandidátní listinu obsadí rovným dílem. Dle některých odhadů by tato koalice mohla v krajských volbách 2016 atakovat hranici 8%.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…