Okin Facility: Kabiny Smoke Solution vyřeší problémy mezi kuřáky a nekuřáky na pracovišti

04.12.2013 18:16

Společnost OKIN FACILITY, přední poskytovatel integrovaného facility managementu, přichází s řešením pro firmy, které chtějí mít nekuřácké pracoviště, ale zároveň chtějí vyhovět i těm, kdo si v pracovní době nedokážou odepřít cigaretu.

Okin Facility: Kabiny Smoke Solution vyřeší problémy mezi kuřáky a nekuřáky na pracovišti
Foto: red
Popisek: Okin Group

Jsou jím mobilní kuřácké kabiny Smoke Solution, vybavené vysoce výkonným filtračním systémem, který zbavuje vzduch spalin a je prakticky neslyšitelný. Kabiny, jejichž výhradním dodavatelem do České republiky je právě OKIN FACILITY, jsou ekonomicky výhodné a šetrné k životnímu prostředí, ale jejich největší výhodou je zvýšení efektivity a spokojenosti všech pracovníků.

Z průzkumu společnosti OKIN FACILITY, který v průběhu testování kabin provedla mezi pracovníky administrativních center, vyplynulo, že vhodné řešení kouření na pracovišti zatím chybělo oběma stranám – jak těm, kdo si více či méně pravidelně zapálí, tak i těm, kdo jejich vášni neholdují. V naší zemi žije v současné době přibližně 30 % kuřáků. Vezmeme-li za příklad průměrnou firmu
o 1000 zaměstnancích, kteří na pracovišti nesmějí kouřit, pak tři stovky jejích pracovníků dostávají vlivem odbíhání na cigaretu měsíčně plat nejen za odvedenou práci, ale také za tři až pět dní kouření. Spočítat si, kolik takový podnik tratí na zbytečně vynaložených platech, není nic složitého. Nekuřáci, kteří podobné „bonusové“ volno nemají, se tím navíc mohou cítit diskriminováni.

Řešení přináší kuřácká kabina Smoke Solution, kterou na trh uvádí oddělení inovací společnosti OKIN FACILITY. Zaměstnancům totiž umožňuje pracovat i během pauzy na cigaretu, čímž se snižují prostoje, a tedy i zbytečně vynaložené náklady.

„Smoke Solution je mobilní kabina z tvrzeného skla, která nabízí flexibilní modulární design a otevřená i zavřená řešení. Garantuje přitom 99,95% čistotu vzduchu vypouštěného do okolí – tedy vyšší kvalitu vzduchu, než jaký běžně dýcháme,“ uvádí Marta Ženatá, Inovation Lead společnosti OKIN FACILITY a dodává: „Zařízení je díky sestavě filtrů, která odstraňuje pachy, spaliny a nečistoty, dokonce možné instalovat do kanceláře a kouřit v něm během jednání, aniž by ostatní účastníky obtěžoval kouř nebo zápach.“

Zařízení je vybaveno velkokapacitním popelníkem, který v sobě hermeticky uzavře a pohltí nedopalky i popel a zároveň funguje i jako indikátor stavu opotřebení filtru – systém sám po určitém počtu cigaret ohlásí obsluze nutnost servisní prohlídky. Náročnost provozu je prakticky nulová, kabinu stačí připojit k jedné 230V zásuvce a umístit ji do vhodného prostoru
s dostatečnou kapacitou a stabilitou vzduchu (nehodí se pro malé prostory nebo umístění
v přímém průvanu).

„Její velikost a kapacita závisí na požadavcích klientů. Pro jednoho aktivního kuřáka v soukromé kanceláři lze použít pouze samotný filtr bez postranních skel. Pro 2 až 15 lidí je možné sestavit kabinu s jedním nebo dvěma filtry a velikostí odpovídající typu prostoru v místě určení,“ vysvětluje Marta Ženatá.

Kabiny jsou k dispozici ke koupi či k pronájmu. Do ceny, která závisí na rozměrech a počtu kabin, lze v případě zájmu započítat i průběžný servis a výměnu filtrů. Nákupní cena jednoho zařízení pro 4–6 osob se pohybuje zpravidla do 200 000,- Kč. „Pro zákazníky jsme připravili i možnosti financování kabiny prostřednictvím leasingu, nebo formou dlouhodobých pronájmů s postupnou amortizací a závěrečným odkupem kabiny za zůstatkovou cenu,“ uzavírá Marta Ženatá.

Více na www.smokecabins.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…